Bamboe snoeien

beeld vtwonen Beeld

Steeds meer mensen kiezen voor bamboe in de tuin. Terecht, want het is een waanzinnig mooie plant, sterk, wintergroen en hij geeft heel veel sfeer. Snoeien hoeft niet, maar is wel aan te raden: je houdt de plant in vorm en hij wordt compacter.

Lees verder onder de advertentie

Soorten bamboe

Er zijn twee soorten bamboe: woekerende soorten en de soorten die dat niet doen. Woekerende soorten hebben lange dikke stengels en het groen bovenin. De bamboe Fargesia is de belangrijkste niet woekerende bamboe en wordt het meest in tuinen gebruikt. De bamboe Fargesia kan zo’n twee tot drie meter hoog worden. Een woekerende soort kun je ook in je tuin zetten, maar dan moet je hem begrenzen. Lees daar meer over bij bamboe planten.

Bamboe snoeien

De Fargesia-soorten zijn van zichzelf al redelijk compact, maar wordt nog dichter als je hem snoeit. Vooral als je hem als haag plant is snoeien aan te raden. Bamboe snoeien doe je in juni, en nogmaals in augustus.

Lees verder onder de advertentie

Bamboe snoeien

Bamboe Fargesia is van nature al heel mooi compact van onder af. Wanneer je hem regelmatig knipt wordt hij nog dichter van structuur. Uit de bamboe komen scheuten van onderaf uit de wortel. Deze lange nieuwe scheuten worden elk jaar langer, zo groeit de bamboe groter. Een bamboe snoeien is niet moeilijk, knip hem gewoon met een haagschaar op het juiste formaat. Maak het jezelf makkelijk door lange halen te maken.

Heggenschaar

Voor het snoeien van bamboe is een heggenschaar het handigste gereedschap. De telescopische haagschaar van Metallo is helemaal handig, daarmee kun je overal gemakkelijk bij.

Bestel direct het juiste snoeigereedschap in onze shop.

Lees verder onder de advertentie

Voor meer informatie: Metallo tools