Balkon inrichten

beeld vtwonen Beeld

Met een balkon kun je meer dan je denkt. Zelfs met weinig ruimte kun je al moestuinieren en genieten van groen. Met deze tips kun jij je balkon inrichten en er een echte (mini)tuin van maken.

Lees verder onder de advertentie

Niet iedereen heeft een tuin. Maar ook als je alleen een balkon hebt kun je van het buitenleven genieten. Ga je een balkon inrichten houd dan rekening met de ligging en de hoeveelheid wind.

Potten en bakken

Op een balkon zet je je planten in potten en bakken. Zet bijvoorbeeld heel veel kunststof potten en bakken bij elkaar met prachtige potplanten. Kunststof is handig op het balkon, omdat het niet zwaar is. Er zijn ook speciale bakken die je aan de omheining van je balkon kunt hangen. Wil je graag moestuinieren, dan kun je een moestuinbak neerzetten. Op een iets groter balkon zal zelfs een vierkante meter tuin passen. Daarin kun je al heel veel groenten verbouwen.

Verticaal tuinieren

Een balkon is vaak niet groot, maar door verticaal te gaan tuinieren kun je er toch nog veel groen op kwijt. In ons artikel over verticaal tuinieren vind je daarvoor heel veel ideeën. Er bestaan zelfs speciale systemen voor het balkon. Of maak zelf een verticale pallet tuin.

Lees verder onder de advertentie

Beplanting

Ga je een balkon inrichten dan moet je rekening houden met de wind en de hoeveelheid zon bij het kiezen van de beplanting. Kies voor sterke planten die goed in een pot of bak kunnen. In ons artikel over planten in bakken vind je veel voorbeelden. Bij planten in pot lees je meer over de verzorging en het planten. Natuurlijk kun je ook kiezen voor kruiden of groenten. Ook de bol-op-pot geeft snel een vrolijk resultaat of misschien past er wel een kleine boom in pot? Vergeet ook de hangplanten niet, die nemen weinig vloeroppervlak in en geven veel resultaat.

Bestrating

Bestrating op een balkon? Je zou er niet zo snel aan denken, maar dat is heel goed mogelijk. Er bestaan speciale extra dunne tegels die perfect zijn voor op het balkon. In het artikel over een daktuin kun daar meer over lezen. Dat geeft gelijk een luxe uitstraling!

Decoratie

Op het balkon mogen tuinmeubelen natuurlijk niet ontbreken. Erg leuk is bijvoorbeeld een bistrosetje of denk eens aan een hangmat. Ook erg mooi zijn buitentapijten om het gezellig te maken. Meer leuke spullen voor een balkon inrichten vind je in onze webshop onder tuininrichting.

Lees verder onder de advertentie

Composteren

Wist je dat je ook op je balkon kunt composteren? Natuurlijk kun je geen open composthoop maken, maar een gesloten compostvat kan wel op het balkon. Een andere mogelijkheid is de wormenbak. Deze is ideaal op het balkon.

Wil je je balkon inrichten in een bepaalde stijl? Kijk dan eens bij onze voorbeeldtuinen voor inspiratie.

Bron: Elho Corsica Flower Bridge plantenbak

Lees verder onder de advertentie