Balkonplanten die de winter wél overleven

De winter is aangebroken. Kale bomen en struiken domineren het straatbeeld, maar dat hoeft niet te betekenen dat je balkon (of tuin) er ook kaal bij staat. Er zijn namelijk een aantal balkonplanten die zich in de winter helemaal in hun element voelen.

Balkonplanten winter | groen op het balkon

Bergthee

Je herkent de bergthee plant aan zijn rode besjes die tussen de diepgroene bladeren in trossen op elkaar groeien. De bergthee is wintervast omdat de bladeren een vetlaagje hebben die de plant tegen vorst beschermt. Mis je kleur in je uitzicht naar buiten, dan is dit een fijne plant. De besjes blijven er het hele winterseizoen plus het voorjaar aanzitten. Waar voor je geld, dus!

Trompetboom

Een balkon hoeft echt niet alleen voor planten te zijn. Je kunt er ook een klein boompje op kwijt. Leuk vlak voor je raam, om zo binnen met buiten te verbinden. De trompetboom is in dat geval je beste vriend, omdat de boom niet te hoog wordt én de winter als favoriete seizoen heeft. Je hoeft het boompje niet te snoeien (heel fijn) en krijgt in het voorjaar prachtige trompetvormige bloemen die lekker zoet ruiken. Een cadeautje van de natuur!

Tuininspiratie nodig? Kijk buiten bij deze voormalige appelboerderij.

Kerstroos

Door de bloeiperiode van deze plant wordt de Kerstroos ook wel de Christmas Carol genoemd. In oktober tot januari voelt deze plant zich buiten het lekkerst. Tussen de bladeren groeien langzaam kleine, roze of rode roosachtige bloemen die voor gezelligheid op het balkon zorgen. Een van de beste balkonplanten, als je het ons vraagt. Wil je het balkon nóg sfeervoller maken, lees dan dit.

Winterheide

Winterheide, ook wel White Perfection genoemd, bloeit van december tot april. Met z’n sprietige takken en kleine witte bloemen staat ie als een sneeuwbal op het balkon. Let it snow, maar dan anders.

nog meer: Tuin