Wit, wit & wit: welke tint kies jij?

beeld vtwonen Beeld

Wit is een fijne en veelgebruikte basiskleur. Het is tijdloos, neutraal en lekker fris. We kiezen vaak voor zuiver wit: RAL 9010. Maar er zijn nog veel meer soorten wit! Ivoorwit, melkwit, grijswit; welke tint past in jouw interieur? 

Lees verder onder de advertentie

50 shades of white

Een goede kleur wit kiezen is lastig! Je hebt warme, maar ook koele witten. Met roomwit, donswit, parelwit en sneeuwwit hebben we pas een kleine greep uit het assortiment. Wit met een rode of oranje ondertoon zijn warme tinten. Wit met een groene of blauwe ondertoon, neigt naar een koele sfeer. Combineren mag! Kies voor grote oppervlaktes één tint, maar speel in accessoires, stoffen en meubilair. Puur wit naast gebroken wit of hoogglans in combinatie met mat wit; het is de truc om meer warmte aan te brengen, een speels geheel te creëren en een showroom sfeer buiten de deur te houden.

beeld vtwonen Beeld

Het effect

Wit staat voor reinheid en zuiverheid. En het straalt rust uit, dat staat voorop! Verf je alle muren, dan maak je een kleine kamer optisch groter. Kies hierbij voor de tint offwhite. Wil je meer diepte creëren? Gebruik glanzende verf. Hierdoor lijkt de ruimte dieper. Omdat wit weinig aandacht trekt, blinken andere onderdelen juist uit. Op deze manier komt die kobaltblauwe vaas of je okergele fauteuil in de spotlight te staan.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook: zo zorgt wit voor rust en evenwicht in huis.

De basis

Ook de ondergrond en het oppervlak zijn enorm belangrijk in je keuze voor de juiste wittint. Op verschillende oppervlakken kan hetzelfde wit namelijk een ander effect hebben. Een mat oppervlak absorbeert meer licht, waardoor een ruimte ook groter lijkt. Breng je de tint aan op een muur met oneffenheden? Kies dan voor een wittint met kalkverf-effect. Dit camoufleert oneffenheden en brengt een sfeervolle uitstraling met zich mee.

Shop magisch wit:

Lees verder onder de advertentie