Rust en evenwicht: de magie van wit

beeld vtwonen Beeld

Ja, daar is hij weer: wit. Onze all time favourite, maar dan wel helemaal van nu. Denk: rijke, natuurlijke materialen met een vleugje romantiek en beleef de magie van het licht. Combineer wit in je interieur en creëer rust en evenwicht. 

Lees verder onder de advertentie

Lichteffect

Wit reflecteert het licht, dus hoe meer wit, hoe meer licht. Maar ook hoe magischer het licht wordt. De vele objecten en accessoires – zonder uitzondering in wit – geven je het gevoel dat je in een sprookjesboek bent beland.

beeld vtwonen Beeld

Tegenpolen

Klassiek en modern gaan hier hand in hand. Het klassieke behang en de hoogglans tafel lijken elkaars tegenpolen, maar vormen door hun kleur toch een natuurlijke eenheid. En ook al is alles wit, door de combinatie van verschillende kleurnuances en materialen ontstaat er een spannende gelaagdheid.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Gezichtsbedrog

De kamerschermen zijn dé blikvangers in deze warme witte slaapkamer. Maar hé, kijk nog eens goed, is dat wel wat het lijkt? Het 3D-behang met golfmotief zet je verrassend genoeg op het verkeerde been. Net als de handjes die als kledinghaken worden gebruikt en zo uit de muur lijken te komen. Als in een sprookje!

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Wit, wit of wit?

Wit is nooit alleen maar wit. Er bestaat geen enkele andere kleur met zoveel nuances. Rijstwit, bloesemwit, linnen wit, gebroken wit, eggshell wit … In verf wordt kleur uitgedrukt in kleursysteem RAL. De populairste RAL kleuren zijn RAL 9001, 9010 en 9016. En ja, dat zijn 3 verschillende kleuren wit. 9001 staat voor crèmewit, 9010 voor zuiver wit en 9016 voor verkeerswit. De laatste is het lichtst van kleur. Alle drie worden ze toegepast op muren, kozijnen en deuren. Maar natuurlijk zijn er nog heel veel meer tinten wit! De juiste kleur kiezen voor je huis blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn, vooral omdat ze heel erg kunnen veranderen onder invloed van licht. Een goede methode is om een aantal verschillende kleurstalen bij de verfspeciaalzaak te halen en ze in elke ruimte op verschillende momenten van de dag te bekijken.

Shop in de stijl van…


Productinformatie ‘Lichteffect’

Behang (wallanddeco.com). Witte staande lamp, stoel met hoge rug van Hay, stoel met armleuning, kussen met ronde vormen, witte tak in hoge vaas, plaid op stoel, ronde schaal op tafeltje, sierkoraal (loods5.nl). Poster in lijst A2 (theposterclub.com). Kussen op grond, kussen links op zetel, kussen derde van links, vloerkleed (couleurlocale.eu). Tafel met stenen voet (pietjonker.nl). Stoel met bruine zitting (mobilia.nl). Vaas met ronde cirkel van Alice Heron, mok op de grond, witte mok zonder oor (studiopansa.com). Zetel, ronde tafel met zwarte poot, rond wit bijzettafeltje, schaal op de grond, poef rechts (covanderhorst.nl). Pot met groot oor, grote hoge vaas op tafel (serax.com). Droogtakjes (tuinvanjudith.wordpress.com). Witte schoenen, vaas met ribbel op tafel, witte stolp, wit bord, soepkom (hm.com). Bal van steen in stolp (101cph.com). Wit hoofd op tafel, zelf wit gespoten. Buste op eettafel (zarahome.com). Bestek vierdelig (lisannevanzanten.nl).

Lees verder onder de advertentie

Productinformatie ‘Tegenpolen’

Behang (wallanddeco.com). Ronde tafel (neeflouis.nl). Bankje, witte stoelen (linteloo.com). Witte blouse (sukha.nl). Lamp met figuur erin, grijze kegel, wit bord met grijze onderkant (serax.com). Kussen op bank (couleurlocale.eu). Beige kom op de grond, platte ronde doos op de grond, grote vaas op tafel theedoek op tafel, grote schaal op tafel (studiopansa.com). Sierstuk ronde bal, rond bakje op pootjes (101cph.com). Droogtakjes (tuinvanjudith.wordpress.com). Bestekset vierdelig (lisannevanzanten.nl).

Productinformatie ‘Gezichtsbedrog’

Behang (wallanddeco.com). Bed (coco-mat.com). Nachtkastje, dienblad, witte kan, wit dekbedovertrek (loods5.nl). Lange rok (lauradols.nl). Sloffen met vachtje, wit linnen kussen, kledinghanger, doosje op nachtkastje (zarahome.com). Paspop (neeflouis.com). Oude koffer (burbriantiek.nl). Droogtakjes (tuinvanjudith.wordpress.com). Beha, witte blouse in koffer, wit shirt aan hanger, nagellak, crème, lipstick, witte mok (hm.com). Beige schoenen, plaid met naden, sjaal om paspop, groot kussen met verenprint (sukha.nl). Witte mobile boven bed (lpln.de). Kleed, wit bankje, kussen met vachtje, lamp van steen, kegel op de grond (covanderhorst.nl). Dekbedovertrek beige 1-persoons (archive-store.nl). Witte doosjes in 2 maten (vliegerpapier.nl). Sierstuk maanvorm op nachtkastje (101cph.com). Kussen met pluim (couleurlocale.eu). Handen en hoofd op de grond – beide wit gespoten – privébezit.

Productinformatie ‘Wit, wit of wit?’

Behang (wallanddeco.com). Sierstuk maan, sierstuk ronde bal (101cph.com). Kegel, puzzelstukjes en stukjes steen, stenen schaal (covanderhorst.nl). Bestekset vierdelig (lisannevanzanten.nl). Droogtakjes (tuinvanjudith.wordpress.com). Gezichten in beige en wit van HK Living (wonenmetlef.nl). Kopje op zwarte sokkel (zarahome.com). Mok met oor (studiopansa.com).

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 04-2019 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar