Warme kleuren en zachte stoffen: maak je huis herfstklaar met deze tips

De dagen worden korter en de nachten langer. Dat betekent dat de herfst – en daarbij Oktober woonmaand – in aantocht is en je huis een metamorfose verdient. Van diepe kleuren tot stoffen die lekker zacht aanvoelen: met deze styling tips maak je je huis herfstklaar. Zo was binnenblijven nog nooit zo fijn.

vtwonen herfst 2018 styling Fietje Bruijn, fotografie Alexander van Berge
vtwonen 13-2018 Anke Helmich, Sanne Tulp

Herfstklaar met warme kleuren

Diepe rode-, gele en oranjetinten zorgen in de herfst voor prachtige kleuren in de bomen. Laat je inspireren door de natuur en trek dit warme najaarspalet ook door in je eigen huis om het helemaal herfstklaar te maken. Schilder een wand in chocoladebruin, kastanjerood of indigoblauw, of voeg de warme tinten subtiel toe met kaarsen, kussens en plaids. Deze diepe tinten zorgen voor een geborgen gevoel. Je huis wordt een holletje. Door daarnaast een paar knalkleuren, zoals een vrolijke roze kussen, toe te voegen, voorkom je dat je huis somber wordt.

vtwonen 10-2020 styling Danielle Verheul, fotografie Petra Steenkamer | donkerbruin beddengoed zachte kussens

“Door de warmte van de kaars komt er een heerlijke subtiele

kaneelgeur vrij.”

De geur van de herfst

Wat is er fijner dan de geur van appel, kaneel en koffiebonen op een regenachtige herfstdag? Deze geuren kun je gemakkelijk in huis halen, bijvoorbeeld met een paar geurkaarsen, die naast een fijn aroma warm kaarslicht geven. Wil je de geurkaarsen graag zelf maken? Bind een aantal kaneelstokjes rondom een stompkaars. Door de warmte van de kaars komt er een heerlijke subtiele kaneelgeur vrij.

eetkamer retro

Denk aan licht

Vooral in de herfst- en wintermaanden is goede verlichting belangrijk. Het zorgt voor sfeer, en daarnaast is een lamp die gezien mag worden een mooie blikvanger in je interieur. Onze harige interieur expert Toby heeft zijn favoriete lamp al gevonden. Daarnaast geeft een gevlochten lamp of een exemplaar met een gaatjespatroon een prachtig lichteffect op muur en plafond. Warm en romantisch!

nog meer: styling