Waarom een minimalistisch interieur geweldig is

Hout, metaal en verstilde kleuren zoals wit, taupe, beige, zwart, grijs en alles daar tussenin: dat zijn de kleuren en materialen die je terugziet in een minimalistisch interieur. Behalve dat het er strak en stijlvol uitziet, heeft zo’n rustig kleurenpalet nog een heleboel andere voordelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje, voor het geval je nog je twijfels hebt.

Minimalistisch foto behang kan een eyecatcher worden in een huiskamer

Geen rommel

Houd je niet van veel accessoires en prullaria, dan is een minimalistisch interieur helemaal jouw ding. Minimalisme gaat uit van spullen die je écht nodig hebt of iets toevoegen aan de ruimte. Alles wat daarbuiten valt, hoef je niet in huis te halen. Op die manier heb je alleen spullen om je heen die een functie hebben of waar je om wat voor reden dan ook waarde aan hecht. Scheelt je een hoop rommel.

Snel schoon

Wie weinig heeft, hoeft ook weinig schoon te maken. Stofzuigen gaat in één rechte lijn, zonder dat je onder al je bijzettafels, stoelen en kleden hoeft te komen. Minder meubels betekent automatisch ook minder stoffen. En dat zorgt ervoor dat je tijd overhoudt voor dingen die je wél leuk vindt.

Kwaliteit over kwantiteit

Goedkoop is vaak ook duurkoop. In een minimalistisch interieur is een van de ‘regels’ dat je spullen bewust kiest en dat kwaliteit daarin belangrijker is dan de prijs. De hoeveelheid spullen is niet belangrijk, áls ze maar goed zijn. En omdat regelmatig spullen en prullen kopen misschien wel net zoveel kost als de aanschaf van minder spullen van een betere kwaliteit, maakt het in de portemonnee niet eens zo heel veel verschil.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Heb je het even helemaal gehad met je meubels in huis of ben je de kleuren van de accessoires zat? Met een minimalistisch interieur is het makkelijker om van accessoires, kleur of stijl te wisselen, omdat je simpelweg minder hoeft aan te passen. Hoe minder spullen je hebt, hoe makkelijker je ze even wegzet om plaats te maken voor een ander pronkstuk.

nog meer: styling