Waar hang ik m’n hangplant? Tips mét en zonder boren

De draagbalk werd bewust niet weggewerkt zodat plantenpotten er een plaatsje konden krijgen. Het mid-century wandmeubel is van Nome Furniture, de bureaustoel van Hay, de hangstoel van Casa en het ronde tapijt van House Doctor. De rotan poef is van Casa. Beeld

Onze huizen worden de laatste jaren steeds groener. En hoe vaak je huisgenoten ook zeggen dat het nu wel genoeg is geweest, er is altijd een excuus voor een nieuwe plant. Want zeg nou zelf, iedereen wordt toch blij van een beetje groen in huis? Toch nemen al die planten best wel wat ruimte in. De oplossing? Een hangplant. Met deze tips kun je hangplanten mooi ophangen, mét en zonder boren.

Lees verder onder de advertentie

Hangplanten ophangen zonder boren

Wil je niet in het plafond boren, omdat je dat er thuis niet doorheen krijgt, het niet van de huurbaas mag of het plafond daar niet geschikt voor is? Dan zijn er gelukkig andere manieren om te pronken met hangplanten.

  • Hang de plant aan de gordijnroede. Die hangt er meestal toch al en de gordijnen willen best een stukje opschuiven voor een mooie hangplant.
  • Zet een staande kapstok in de woonkamer en hang daar planten aan in verschillende formaten. Zo’n kapstok vind je vaak voor een zacht prijsje in een kringloopwinkel of op Marktplaats.
  • Hangplanten kunnen ook prima hangen aan de hoek van een hoge kast.
  • Zet een betonraster of draadscherm uit de bouwmarkt tegen een muur en voilà je hebt weer een hele wand te vullen.
  • Een houten ladder werkt ook prima als basis voor de hangplanten.

Hangplanten ophangen met boren

Als boren geen probleem is, dan kun je voorlopig wel even voort met je plantenverslaving. Je kunt natuurlijk een gat maken, haakje erin draaien (vergeet de plug niet!) en klaar, maar er zijn ook creatievere oplossingen voor het ophangen van hangplanten.

Lees verder onder de advertentie
  • Hang mooie wandplanken aan de muur en zet hier planten op.
  • Zoek een mooie, stevige tak in het bos en bevestig de uiteinden hiervan aan het plafond door middel van een ketting of sterk stuk touw. Zo kun je weer aardig wat hangplanten kwijt.
  • We noemden hem al eerder: de gordijnroede. Het is de ideale basis voor een hele rij hangplanten. Je hangt de roede aan het plafond of tegen de muur, waar je maar wilt.
  • Maak zelf een plantenhanger van macramé of een leren hanger en hang de mooiste hangplant aan een haakje aan het plafond.
  • Er zijn bloempotten die speciaal voor hangplanten zijn gemaakt: ze hebben een platte kant met een gat voor een schroef of haakje en zijn perfect om aan de muur te hangen.

De keuze is reuze

De hangende bloempotten moeten natuurlijk ook gevuld worden. Kun je inspiratie gebruiken? Wij hebben de mooiste hangplanten voor je op een rij gezet. Is de ruimte in huis beperkt, maar heb je nog een lege plek over voor wat groen? Dan zijn deze planten perfect, want deze 10 kamerplanten blijven klein. Heb je nog wel genoeg ruimte over en kan je interieur een flinke dosis groen gebruiken? Dit is de top 10 van trendplanten voor 2022.

LEES OOK
De meest gemaakte fouten bij de verzorging van kamerplanten

Lees verder onder de advertentie

Hangen maar!

Bron: Beeld: styling & fotografie: Jonah Samyn