Stylingregels die je gewoon mag negeren

beeld vtwonen Beeld

We strooien gevraagd en ongevraagd graag met tips en tricks voor je huis, maar dat betekent natuurlijk niet dat je alles braaf hoeft op te volgen. Anders zit je al snel in hetzelfde interieur als de overbuurvrouw en is er van jouw persoonlijkheid niets meer terug te vinden. Doe je voordeel met onze tips, maar met mate. Zoiets. Deze stylingregels mag je dus ook gewoon negeren.

Lees verder onder de advertentie

Eenheid

Symmetrie, ton-sur-ton, mixen met mate, het brengt volgens de pro’s allemaal rust in huis en hoofd. Dat klopt als een bus, maar saaiheid ligt wel snel op de loer als je het allemaal tegelijk toepast. Kijk daarom goed naar wat bij jou en je huis past. Heb je een druk huishouden of ben je een chaoot, dan kan een opgeruimd en prikkelvrij huis fijn zijn. Maar vrolijk je enorm op van een bonte stoet aan accessoires, boeken op de tafel in plaats van in de kast en een vensterbank vol vaasjes, planten en een verdwaalde theepot? Als jij er happy van wordt, lekker zo laten.

Donker maakt kleiner

Donkere muren maken de ruimte kleiner, dicteren de stylingregels weleens. Maar zwarte, bruine of inktblauwe wanden zorgen ook voor een luxe en warm nestgevoel en laten kunstwerken en foto’s veel mooier uitkomen. Maak daarom een afweging op gevoel en laat de regels even voor wat ze zijn. Er zijn altijd andere trucs waarbij je én die donkere muur én toch een optisch vergrotend effect voor elkaar krijgt. Door bijvoorbeeld de helft van de muur te verven of te behangen, of door donkere verf tot op 10 cm van het plafond aan te brengen. Zo ben je af van het wat kille wit en komt het plafond toch niet op je af.

LEES OOK
Je plafond schilderen, wel of niet doen?

Lees verder onder de advertentie

Geen XL meubels in kleine ruimte

Wanneer je geen kingsize woonkamer hebt, klinkt het logisch om voor kleine meubels te kiezen. Dus streep door die gewilde hoekbank en gezellige grote eettafel. Het is inderdaad een goed idee om de kamer niet helemaal vol te proppen, maar als een grote bank op jouw verlanglijst staat, lekker doen. Juist door een groot exemplaar neer te zetten in plaats van een kleine bank met poefs en andere bijschuif-meubels, maak je het rustiger, omdat het minder propperig aanvoelt. Misschien schrik je even als de bank voor het eerst in de kamer staat, maar dat is een kwestie van wennen. En combineer je XL met een luchtig pootje, dan scheelt het ook.

Urban jungle

Kamerplanten zijn tegenwoordig een van de verplichte stylingregels, voor het huiselijke en hippe urban jungle gevoel en de benodigde zuurstof. Maar als je geen tijd, zin of een dodelijk effect hebt op planten, dan kun je natuurlijk altijd uitwijken naar een mooie bos bloemen of een mooie nepperd. Je hebt er geen omkijken naar, hebt toch iets om tegenaan te kijken en je krijgt er zero stress van. Ook mooi en net zo hip: een droogboeket.

LEES OOK
Bloemen drogen doe je zo

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Bron: beeld: vtwonen 01-2021 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma