Stylen met boeken: creatieve opbergplekken in huis

beeld vtwonen Beeld

Wegkruipen in een goed boek vergoot je creativiteit en is tegelijkertijd een fijn moment voor jezelf. Heb je een boekenverslaving, dan moet je ze natuurlijk ook ergens kwijt. Boeken opbergen in een boekenkast is uiteraard prima, maar je kunt ook op een creatieve manier stylen met boeken.

Lees verder onder de advertentie

Show ‘em what you got

Sommige boeken hebben een prachtige cover, die je niet goed ziet als ze allemaal naast elkaar in een boekenkast staan. Zonde! Zoek boeken goed uit, maar dan niet op inhoud maar op cover. Zoek boeken met mooie illustraties, kleuren, foto’s of lettertypes uit en leg ze op je salontafel, bijzettafel, poef of krukje. Voilà: nieuwe accessoires zijn geboren!

Lekker nonchalant

Boeken hoef je niet altijd te sorteren op grootte, kleur of onderwerp. En je hoeft ze ook niet altijd ergens op te leggen voor een leuk effect. Je kunt ze stapelen in één of meerdere stapels en ze gewoon, op de grond, tegen de muur leggen. Op die manier geef je je boeken een prominente plek in huis, waardoor ze van een klein bijrolletje naar een hoofdrol promoveren.

Stylen met boeken in een boekenkast: exemplaren voor elke stijl

Lees verder onder de advertentie

Stapelen!

Boeken zijn perfect om mee te stapelen. Vind je het leuk om je interieur een knipoog mee te geven, stapel ze dan zo hoog mogelijk om er een eyecatcher van te maken. Ben je meer voor evenwicht, dan zijn meerdere lage stapels een uitkomst. Wil je het helemaal afmaken, stapel ze dan op grootte, kleur of status (gelezen of ongelezen) voor een goed overzicht. Heel erg praktisch.

Achterstevoren

Heb je een minimalistisch kleurpalet in huis, dan zijn opvallende omslagen van boeken waarschijnlijk eerder een stoorzender dan een toevoeging. Geen zorgen, ook jij kunt je boeken een prominente plek in huis geven. Stapel de boeken met de rug naar de muur, zodat je alleen de kleur van het papier ziet. Op die manier houd je het rustig, maar toch speels.

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen 08-2020 | Productie Features & more | Styling Wilma Custers | Fotografie Luuk Geertsen