Knallen maar: mix & match felle en donkere kleuren

Op de muur krijtverf Jungle per liter € 22,- (Home made by). Wollen vloerkleed 90×180 cm € 299,- (Room 2a). Kast € 95,- (Combitex), geverfd in lakverf Beaujolais per liter € 38,50 (Home made by). Tafel € 450,-, stoel € 125,-, ladekastje € 395,-, oud apparaat € 35,-, aardappelzakstof op tafel (Combitex). Houten tafellamp € 205,-, theepot € 55,-, kruik met oor € 75,-, bank als onderdeel van een set van 2 banken € 275,-, alles van Madam Stoltz (Deens). Ansichtkaart € 0,95 (Art Unlimited). Vitrinekastje € 99,- (Loft).  Beeld

Of het ‘m nou in de details of de grote items zit: op een mix van felle en donkere kleuren geven wij altijd een go. Zorg voor een prachtige ruimte waar je je ogen niet vanaf kunt houden met felgekleurde meubels of een paar accessoires die lekker knallen. Makkelijker ga je het aandachtspunt in huis niet creëren. 

Lees verder onder de advertentie

Mag het een beetje meer?

Een muur, vloer of zelfs een plafond in een donkere kleur verven kan een hele stap zijn. Een donkere ruimte is ook een flink statement natuurlijk. Je bent dan misschien geneigd om op safe te spelen met de rest van de kamer en de meubels en accessoires rustig en in balans te houden met complementaire kleuren.

Maar juist felle kleuren kunnen een groot verschil maken in een ruimte met donkere kleuren, omdat je gaat spelen met contrasten. Dat kan letterlijk een verschil van dag en nacht zijn.

LEES OOK
Cool kleurboek: donker kleurgebruik in je interieur

Lees verder onder de advertentie

In een klap

De makkelijkste manier om felle en donkere kleuren te combineren, is om het groots aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte met een donkere muur, vloer of plafond en combineer dit met grote, felgekleurde meubels. Laat een groot item zoals de bank of een wandkast in een felle kleur extra spatten in een donkere ruimte door de rest van de meubels en accessoires bescheiden te houden.

LEES OOK
Mix & match: durf te combineren met patronen, kleuren en materialen

Lees verder onder de advertentie

Op de kleintjes letten

Ben jij meer van de details? Dan kun je ook kleiner te werk gaan en spelen met contrasten van felle en donkere kleuren in accessoires. Leg sierkussens met knalkleuren en leuke designs op een donkere bank of zet een felgekleurde vaas op een zwart dressoir. Zo maak je een item ook meteen tot de eyecatcher van de kamer.

Als je de felle kleuren minder hard wilt maken, dan kun je de kleuren vaker laten terugkomen in de ruimte. Kies dan dus voor meer kleurrijke accessoires.

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 03-2017 | styling Marianne Luning | fotografie Alexander van Berge