De slaapkamer inrichten: zo pak je dat aan

beeld vtwonen Beeld

Weet je niet welke kleur je moet kiezen voor de slaapkamer? Ben je nog op zoek naar het juiste behang? Of wil je jouw slaapkamer graag verduisteren? Met onze stylingtips creëer je een stijlvolle slaapkamer, waar het fijn en ontspannen is. 

Lees verder onder de advertentie

Voor een goede nachtrust heb je een goede slaapsfeer nodig. Benieuwd hoe je dit in je eigen slaapkamer kunt creëren? Van de kleur op de muur tot het toevoegen van rustgevende planten: een slaapkamer inrichten doe je zó.

Kleur in de slaapkamer

Verschillende grijs- en blauwtinten gecombineerd met helderwit zorgen ervoor dat je je in een strandhuis waant in deze slaapkamer. Wil je toch liever kleur op de muur, maar wel harmonie en rust vinden? Kies dan bijvoorbeeld voor terra- en natuurlijke steentinten. Of wondermooi venkelgroen; rustgevender wordt het niet. Een poederachtige matte krijtlook doet een wand nog zachter lijken, alsof je omringd wordt door aaibaar fluweel.

Lees verder onder de advertentie

Behang op de muur

Behang is dit jaar helemaal “in”. Na alle jaren van effen en uni neemt het decoratieve nu de overhand. Rijk en weldadig is het toverwoord. Wil je een wow-factor creëren in je slaapkamer? Schroom dan niet voor muurbreed behang. Ook zie je de laatste tijd veel behangpanelen. Een leuke manier om je slaapkamer in korte tijd veel sfeer te geven.

“Na alle jaren van effen en uni neemt het decoratieve nu de overhand.”

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Tapijt kiezen

Wil je een tapijt om koude voeten in de slaapkamer te voorkomen dit najaar? De kleur van een tapijt en de stijl hangen samen. Houd je van een basic, ingetogen stijl, dan is een effen tapijt een veilige keuze. Wanneer je echt een statement wilt maken, dan is een kleurrijk tapijt de blikvanger die je zoekt. In onze shop vind je veel mooie tapijten terug, zoals bijvoorbeeld van de populaire merken House Doctor en HKLiving.

Opgeruimde slaapkamer

Vermijd een rommelige slaapkamer. Zorg dat je lege glazen van je nachtkastje hebt gehaald, boeken niet overal rondslingeren, kleding van de grond is opgeborgen en alle kastdeuren gesloten zijn. Deze maken je onbewust druk en onrustig in je hoofd. Mooie spullen mogen daarentegen wel gezien worden, en geven juist sfeer aan de slaapkamer. Groeperen is het toverwoord. Kies niet één maar twee losse planten, of zet een paar bijzondere souvenirs in dezelfde tinten bij elkaar in een open kast.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

€44.95 vtwonen Linnen Sierkussen

€129.00 €102.99 Woood Keet Opbergkist

Hoe kun je de slaapkamer verduisteren?

De ‘slaapstof’ melatonine stimuleert je hersenen om te gaan slapen, en wordt aangemaakt door duisternis. De slaapkamer goed verduisteren is dus erg belangrijk. Zorg dat de slaapkamer niet te licht is. Bedek ramen met gordijnen of jaloezieën. Gebruik een lamp met een laag vermogen. Of neem een sleep en wake-up light, die ervoor zorgt dat je ontspannen in slaap valt en weer energiek wakker wordt.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Rustgevende planten

Hoe kies je de juiste planten voor je slaapkamer?

  • De Bromelia is een veelzijdige, tropische en makkelijke plant voor de slaapkamer. Ze geven ’s nachts hun zuurstof af en zorgen voor een fijne nachtrust.
  • Ook de graslelie reinigt de lucht en bevordert een goede nachtrust.
  • De Sansevieria (of Snake Plant) is een zeer sterke en makkelijke plant, die de lucht reinigt en hierbij zuurstof afgeeft gedurende de nacht.

De ideale temperatuur

Wat is de ideale temperatuur voor in de slaapkamer?

Lees verder onder de advertentie

Een koude slaapkamer is niet fijn, maar van een warme slaapkamer word je nou ook niet altijd vrolijk. Wat de ideale temperatuur is, is persoonlijk. Misschien slaap je het lekkerste bij een frisse lucht van 17 graden, terwijl een ander liever in een kamer slaapt waar het 20 graden is. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt in ieder geval dat 18 graden de meest ideale temperatuur is.

Shop in de stijl van…

Bekijk hier stylingtips voor de woonkamer, keuken en kinderkamer.

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 11-2014 fotografie Alexander van Berge, styling Cleo Scheulderman | vtwonen 03-2020 fotografie Sjoerd Eickmans, styling Danielle Verheul | vtwonen 01-2020 styling Marlies Does, fotografie Peggy Janssen | vtwonen 09-2020 fotografie Jeroen van der Spek, styling Cleo Scheulderman | vtwonen 11-2019 fotografie Sjoerd Eickmans, styling Kim van Rossenberg