Slaap lekker met deze tips voor rustig behang in de slaapkamer

Digitaal behang uit de vtwonen collectie Patchwork Fabric, 6 banen van 280×50 cm, totaal (lxb) 280×300 cm € 149,-.M.m.v. hm.com (linnen gordijnen), paviljoennoord.com (papier-maché lamp, vest, roze shawl, kanten hemdje), kasstoor.nl (wit keramieken bijzettafel, rond vloerkleed), bolia.com (houten stoel, theepot), letoile.store (kandelaar), homestede.nl (betonnen schaal, poef), zara.com (roze kop-en-schotel, roze leren instappers), bymolle.com (wit laken in kleur Pure White, linnen dekbedovertrek in kleur Flax, linnen dekbedovertrek in kleur Blush, linnen plaid in kleur Sea Shell, linnen kussenslopen in kleur Blush en Flax), pure-original.nl (lakverf in kleur Ashes). Overig privébezit. Beeld

Een serene slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. Maak de slaapkamer een plek waar je meteen ontspant door te kiezen voor rustig behang. Ga je voor zen blauw of beige, of zoek je de natuursferen op met het ingetogen wabi sabi? Met deze slaapkamerideeën voor rustig behang slaap je als een roos.

Lees verder onder de advertentie

Rustig in slaap vallen

De slaapkamer is de perfecte ruimte om je rustige kant te tonen. Decoreer de ruimte niet te wild, want dat kan je belemmeren om in de slaapmodus te komen. Ga voor een kalme basis met rustgevend behang. Rustig behang in de slaapkamer hoeft zeker niet saai te zijn. Er zijn namelijk oneindig veel kleuren, dessins, structuren en reliëfs beschikbaar. Hiermee behoud je rust in de slaapkamer, maar krijgt de ruimte wel een warmer gevoel dan wanneer je alle wanden kaal laat.

Rustig blauw behang voor een perfecte slaapkamer setting

Wie voor blauw behang gaat, is verzekerd van een slaapkamer waarin je even bij kunt komen. Blauw heeft een rustgevend effect en geeft een betrouwbaar gevoel. Dr. Michael J. Breus, ofwel ‘the sleep doctor’, kwam er zelfs achter dat mensen in een blauwe slaapkamer langer slapen dan wanneer de slaapkamer in een andere kleur was geschilderd. Ga voor een verfijnde denimtextuur of kies een subtiel dessin met blauwe elementen erin verwerkt. Rustig blauw behang zorgt voor een serene sfeer waar je keer op keer lekker bij in slaap valt. De kers op de taart? Zorg voor een pikdonkere slaapkamer met verduisterende donkerblauwe gordijnen en slaap als een blok.

Blauw heeft een rustgevend effect en geeft een betrouwbaar gevoel

Lees verder onder de advertentie
Bed Swiss Sense. Beddengoed Crisp Sheets. Vloer Bloemen Parket. Behang Arte. Kussens Nox Studio Interiors. Plaid Sissy-Boy. Poef Missoni.  Beeld

Slaapkamerbehang in beigetinten en een zandpalet

Een andere optie voor een rustige basis van de slaapkamer is behang in wit- en natureltinten. Deze kleuren zorgen namelijk voor een aangename kalmte in de ruimte. Het zien van natureltinten draagt bij aan ontspanning en stellen het menselijke zenuwstelsel gerust. Behangpapier is een mooie variant in een effen zandkleur. Trek deze kleur door in de rest van de slaapkamer. Combineer de zandkleur op de muren met een crèmekleurig vloerkleed en katoensatijnen beddengoed in taupe voor een rustgevend effect. Wil je zorgen voor extra dynamiek in de slaapkamer? Behang met subtiele prints of met geweven linnen op het oppervlak zijn sfeermakers waarbij je het geheel toch rustig houdt.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Natureltinten dragen bij aan ontspanning

Een vleugje glamour met elegant behang in de slaapkamer

Voor een elegante, super-de-luxe slaapkamer is behang met zijdetextuur je perfect match. Het creëert een sfeervolle setting. En wat dacht je van een luxe muurbekleding waar gouden of zilveren draden in zijn verwerkt? Deze behangsoorten zijn vaak duurder dan normaal behang, maar geven de slaapkamer net dat vleugje glamour. Wil je met rustig, luxe behang een hotel chic-gevoel creëren? Dan is behang met marmerprint of behang van leer of suède een passende keuze. Maak de luxe slaapkamer af met een zwevends nachtkastje naast het bed, gouden nachtlampjes met fluwelen kap en een velours sprei over het uiteinde van het bed.

uit de vtwonen collectie is de perfecte combinatie van een rustig met een vleugje glamour

Lees verder onder de advertentie
Behang op hoofdbord Classic Curl Light Grey, op achterste wand Linnen Gold, 53 cm breed, rol van 10 meter €29,99 (classic Curl ook verkrijgbaar in Sea Green).M.m.v. pure-original.nl (muurverf Fresco in kleur Old Flax), paviljoennoord.com (linnen dekbedovertrekken, linnen kussenslopen, olijfgroen kussen), letoile.store (mok), sissy-boy.com (metalen kandelaar, plaid), zarahome.com (wit kussen). Overig privébezit. Beeld

LEES OOK
On a roll: subtiel stylen met de nieuwe vtwonen behangcollectie

Wabi sabi en de geest van de natuur

Ben je op zoek naar ideeën voor rustig behang in de slaapkamer die net even anders zijn? Ga dan voor wabi sabi-behang. De wabi sabi-filosofie is overgewaaid uit Japan. Deze filosofie gaat uit van de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid. De natuur speelt hierbij een belangrijke rol. Je kunt wabi sabi op verschillende manieren in het leven integreren, waaronder in het interieur. Hoe? Kies voor behang met een rustige, natuurlijke print. Een fotobehang met een print van mistige lenteochtenden of lommerrijke bossen is een mooie optie voor rustig behang in de slaapkamer en zou perfect bij deze filosofie passen. Vul dit aan met vondsten uit het bos of van het strand, zoals dennenappels of schelpen, die je op de nachtkastjes en in de vensterbank legt. Hiermee creëer je van de slaapkamer een plek die je doet denken aan de schoonheid van de natuur en aansluit op het meest diepgaande onderdeel van de wabi sabi-filosofie.

Lees verder onder de advertentie

Word de baas van de behangtafel

Behangpapier, vliesbehang, structuurbehang; er bestaan veel verschillende types behang. Met welk soort behang je aan de slag gaat, bepaalt hoe je het lijmwerk kunt perfectioneren.

  • Behang van papier strijk je voor en laat je eerst een kwartier rusten op een behangtafel, om het dan nog een laag lijm te geven. Zo voorkom je dat alle lijm in het papier wordt gezogen.
  • Voor papierbehang met een speciale onderlaag (van vlies) heb je lijm nodig die je op de muren smeert.
  • Voor kunststofbehang en het eerder genoemde leren en suède behang smeer je de lijm eerst op het behang voor je het op de muur bevestigt. Omdat dit behang zwaarder is heb je hier sterkere lijm voor nodig. Ga dan voor behanglijm speciaal voor textiel.

Met rustig behang in de slaapkamer zorg je voor een fijne basis om heerlijk te slapen. Heb je een slaapkamer met een dubbele functie? Zo maak je een slaapkamer met meerdere functies eigen.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld 1: vtwonen 05-2021 | styling Danielle Verheul | productie Tanja Saarberg | fotografie Peggy Janssen. Beeld 2: vtwonen 11-2021 | styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen. Beeld 3: vtwonen 10-2021 | styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen. Beeld 4: vtwonen 06-2022 | productie Tanja Saarberg | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans | assistentie Kula van den Broek