Cottagecore is dé nieuwe (prachtige!) interieurtrend

Interieurtrends veranderen soms zo snel dat je het amper bij kunt houden. Gelukkig zijn sommige trends zo fijn dat ze wel even blijven. Cottagecore is er daar één van. We waarschuwen je alvast, want als je dit ziet dan wil je meteen het hele huis een make-over geven.

vtwonen 11-2019 | modern country styling keuken leefkeuken
Op het aanrecht: terra kopje,, ovale pot met grepen, bolvaas, alles van Serax (vtwonen.nl) Houten mand (pietheineek.nl). Cilindervaas (klevering.nl). Op de planken in de keuken: rond houten dienblad (pietheineek.nl). Gietijzeren pan met deksel, ovenschaal, stapel bekers, stapel schaaltjes, groene cilindervaas, rode hoge theemok, stapel blauwe bekers, set van vier diepe borden, alles van Serax (vtwonen.nl). Rood kookboek The Turkish Cookbook (klevering.nl). Op en in de kasten: houten kast (com-anders.nl). Vintage metalen wandkast (pietjonker.nl). Groene steelplan, glazen karaf, blauwe bekers, rode ronde pot met grepen, rode hoge theekop met greep, blauw kopjes met oor, stapel kommen, grote fles olie, grote houten plank, rode snijplank, roestbruin schort (klevering.nl). Gele marmeren snijplank, xl houten lepel blank houten dienblad (loods5.nl). Smalle lange houten snijplank, gestreept tafellaken (hm.com). Stapel geblokte theedoeken (maisondevacances.bigcartel.com). Ovale houten mand (pietheineek.nl). Stapel linnengoed in oranje en zand (mlfabrics.nl). Op en om tafel: oude houten xl planken, oude houten stoel met armleuningen, oude houten stoel, houten tafel (com-anders.nl). Houten mand (pietheineek.nl). Blauwe linnen plaid van Designers Guild (wva.nl). Bruine plaid met rood-blauwe strepen (pendletonwoolenmills.eu). Schapenvacht (vachtvanvilt.nl). Lichtblauw vloerkleed (rozenkelim.nl). Blauwe metalen stoel met houten zitting en rug (brechtjeolsthoorn.nl). Stenen kruk, rood metalen bankje (loods5.nl). Bestek met bamboe heft (klevering.nl). Houten schalen met witte en zwarte binnenkant, donkerblauwe linnen servetten, grijs met bruin gestreepte plaid, blauw-wit gestreepte zitkussens (hm.com). Blauw-wit geruite theedoek (maisondevacances.bigcartel.com). Stapel stenen schaaltjes met geglazuurde rand, terracotta hanglamp, alles van Serax (vtwonen.nl). Overig privébezit.

Cottagecore

De naam zegt het eigenlijk al: de cottagecore trend is afgeleid van het interieur van kleine cottages in de natuur. Denk aan zachte materialen, zonnestralen die door de ramen naar binnen vallen, de geur van versgebakken brood en het geluid van een knapperend haardvuur op de achtergrond.

Cottagecore zoomt in op de romantische western-stijl waarin veel aandacht is voor ambacht, echtheid en slow life. Voorop staan comfort en warmte.

Hout en haard

De codewoorden voor deze heerlijke interieurtrend – groot geworden tijdens de lockdown – zijn pastelkleuren en natuurlijke materialen zoals hout, veel groen en warm wit. Combineer deze kleuren met gestoffeerde meubels, wollen plaids, grote ramen, veel kaarsen, emaille servies, een haard en je cottagecore interieur is een feit.

Of je nu een groot huis of een kleine woning hebt, de cottagecore trend kan altijd en overal. Het doel is een knusse, minimalistische, simplistische en warme sfeer neer te zetten waar het niet draait om kwantiteit, maar om kwaliteit.

Zo klaar

Een fijne bijkomstigheid van cottagecore is dat je voor deze trend niet het hele huis hoeft te verven, behangen of af te werken. Hout mag gewoon zijn eigen kleur behouden, ook als het verschillende kleuren heeft.

Onbewerkt en puur zijn misschien wel de twee belangrijkste voorwaarden voor het creëren van een cottagecore sfeer en dat geldt ook voor meubels. Tweedehands, hout, metaal en een zo simpel mogelijk design.

nog meer: styling