4x woonidee: romantische look met zachte tinten

beeld vtwonen Beeld

Warme tinten die bijna iets stoffigs hebben, materialen die mysterieus ogen en zacht aanvoelen en woonelementen die met een flinke dosis fantasie gekozen zijn: met deze ingrediënten creëer je een romantische look in huis. We kijken de kunst af bij Maartje en Dirk uit Amsterdam, op wiens bovenverdieping poederroze en vergrijsd paars een hoofdrol spelen. Met deze woonideeën haal je de stijl zelf in huis.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

1. Hemelbed

De luxueuze klamboe boven het bed geeft de slaapkamer een hele romantische look. Naast sfeervol is hij ook dubbel handig. In de winter zorgt de klamboe voor warmte en in de zomer houdt hij muggen op afstand. Zo’n hemelse terugtrekplek creëer je makkelijk zelf: hang een paar grote doeken of linnen gordijnen losjes over een houten frame en leg in de hoeken een losse knoop.

2. Thuisspa

Door een bad in de slaapkamer te zetten lijkt het nét een mini thuisspa: vanuit bed stap je zo in bad en andersom. Omdat het bad in een prachtig gestylede kamer staat, ontstaat er een dromerig hotelgevoel. De houten lamellen versterken dit effect wanneer ’s ochtends de zon erdoorheen schijnt. Behoefte aan een beetje privacy? Hang een paar transparante gordijnen aan een roede die je makkelijk dicht kunt schuiven.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

3. Wenteltrap

Een wenteltrap is superromantisch én de ideale oplossing voor kleine huizen met meerdere verdiepingen. Hij neemt namelijk alleen zijn breedte in ruimte in beslag. Om ook de wand optimaal te benutten kun je een inbouwkast tot aan het plafond maken: handig als extra opbergruimte en een prima plek om mooie spullen in uit te stallen. Geef toe, wie wordt er niet blij van zo’n sprookjesachtige trap?

Lees verder onder de advertentie

4. Gordijnen

Geen wastafelmeubel in de badkamer of geen kastjes in de keuken? Los het op met een gordijn dat gezien mag worden. Een praktische en mooie manier om rommel uit het zicht te houden. Om een landelijke, romantische look te creëren ga je voor een gordijn in een neutrale kleur, zoals poederroze of vergrijsd paars, die je losjes aan de roede strikt.

Dompel het interieur onder in een magische sfeer met deze stylingtips.

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 11-2020 | Productie en styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen | Tekst Anna van der Heijden