Blingbling is back: goud is dé trend van 2021

Witte kopjes, kommetjes, karaf, schaal, lamp (Household Hardware). Grote schaal, goudkleurig gespoten met spuitbus (Nijhof). Goudkleurige schaal van Madam Stoltz (Deens). Tafel, kruk (Portrait). Overig privébezit. Beeld

Niet alleen de Olympische sporters gingen voor goud deze zomer, het interieur doet dat nu ook. Want stond goud voorheen gelijk aan een tikje ordinair, nu lappen we dat aan onze laars. Goudtinten zorgen voor een warm en een luxe gevoel. En door de rijke keuze aan glanzende en matte afwerkingen heeft iedereen wel een favoriet.

Lees verder onder de advertentie

Gouden combinatie

Goud kan met elke kleur door een deur. Met wit wordt goud chic en zomers, met zwart extravagant en bij kille kleuren wordt het geheel veel toegankelijker. En goud in huis past natuurlijk ook prachtig bij de bruin- en nudetinten die nu zo geliefd zijn. Gouden accessoires vinden daarom moeiteloos de weg in ieder huis.

LEES OOK
4x woonidee: zo breng je goud in het interieur

Lees verder onder de advertentie

Ingetogen goud

Goud heeft geen bescheiden imago, maar toch zijn er heel wat uitzonderingen op die regel. Vooral de matte variant en de combinatie van glans met strak design trekken de twijfelaars over de streep. Wat dacht je van gouden bestek op een doordeweekse dag? Of een designvaas in subtiel goud?

LEES OOK
Onmisbaar: gouden accessoires voor in elk interieur

Lees verder onder de advertentie

Gouden glans

Wanneer het jou niet blingbling en glanzend genoeg kan zijn, dan kan subtiel overboord en kies je voor gouder-dan-goud. Het past dan ook goed in de nu zo populaire mid-century modern en Hollywood Regency interieurs. Ook in een romantisch of modern-klassiek huis misstaat een flinke toef goud niet. Deze meubels kun je in al je favoriete interieurstromingen kwijt.

Bron: beeld: vtwonen 07-2016, styling Marianne Luning, fotografie Tjitske van Leeuwen

Lees verder onder de advertentie