Zin in lente? Zo maak je de slaapkamer er klaar voor

beeld vtwonen Beeld

De zon breekt steeds vaker door en de lente is weer in zicht: heerlijk! Dat maakt het de hoogste tijd om huis en tuin klaar te maken voor de lente. De slaapkamer mag daarbij niet vergeten worden, want wat is er fijner dan wakker worden met het ultieme lentegevoel? Met deze kleine veranderingen maak je de slaapkamer helemaal klaar voor de lente.

Lees verder onder de advertentie

Het kleurrijke beddengoed op de foto hierboven komt uit de vtwonen collectie en shop je hier

Planten en (droog)bloemen

In de aanloop naar de lente gaan alle planten en bloemen weer bloeien. De vrolijke kleuren die je buiten tegenkomt kun je natuurlijk ook naar binnen halen. Vul een vaas met pastelkleurige bloemen of een bloempot met een mooie groene plant en breng op deze manier die fijne lentekleuren naar de slaapkamer.

Voor sommigen betekent het voorjaar helaas ook weer het hooikoortsseizoen. Zit je niet op verse bloemen in huis te wachten? Denk dan aan een mooi boeket van droogbloemen. Win-winsituatie, want deze gaan ook nog eens een stuk langer mee. Kies een boeket uit dat goed bij de sfeer van de slaapkamer past. Ga je voor veel kleur of juist voor een rustig boeket?

Lees verder onder de advertentie

Frisse lakens

In het voorjaar van 2023 mag je volgens de laatste trends losgaan met kleur. Van knalroze tot grasgroen: niets is te gek! Een dekbedovertrek is een ideale uitkomst om deze vrolijke lentekleuren in een handomdraai naar de slaapkamer te halen. Houd de rest van de kamer licht en rustig, dan wordt het bed een echte eyecatcher.

Pasteltinten in de slaapkamer

Ben je meer van de neutrale en lichte tinten? Ook die zijn nog steeds welkom. Dit voorjaar met name de heldere pasteltinten. Deze tinten doen je misschien wel denken aan kleurrijke bloemenvelden of een ontspannen strandwandeling. Een perfecte manier om het lentegevoel in huis te krijgen dus. Zet bijvoorbeeld deze accessoires in lentekleuren op je wishlist.

Lenteachtige accessoires

Zorg voor wat extra kleur met mooie accessoires, zoals sierkussens en vloerkleden. Met accessoires haal je zonder al te grote veranderingen toch het voorjaarsgevoel in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld ook aan een poster met gezellige bloemen erop, een licht vloerkleed en een mooie organische vaas. Ga opnieuw na of de slaapkamer juist wat meer rust nodig heeft, of wel een vrolijke kleur kan gebruiken en scoor dat ene accessoire dat nu nog ontbreekt.

Lees verder onder de advertentie

Kleur op de muur

Ben je uitgekeken op die muurkleur van jaren geleden of bereid om de make-over net wat groter aan te pakken? Stap dan eens uit je comfortzone en verf de muur in een toffe kleur. Ga bijvoorbeeld voor een kleurrijke sfeer door geel of oranje te gebruiken, of kies voor een sereen wabi-sabi gevoel. Met muurverf kun je alle kanten op om de gewenste lentesfeer in de slaapkamer te bereiken, dus leef je uit.

Natuurlijke materialen

Maak gebruik van natuurlijke materialen in details en meubels, zoals een rotan stoel in de hoek van de kamer of een lampenkap. Linnen gordijnen laten veel licht door en geven je daarmee ook echt dat voorjaarsgevoel. Breng een extra rail aan om deze gordijnen voor de verduisterende gordijnen te hangen. Dit geeft direct meer dimensie aan de slaapkamer. Gooi als laatst de ramen lekker open voor voldoende frisse lucht. Kom maar door met de lente!

Voor een voorjaarsproof slaapkamer:

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen 05-2020 vtwonen collectie beddengoed | styling Danielle Verheul | fotografie Richard Smit