Op chic: ideeën voor een hotel slaapkamer bij jou thuis

beeld vtwonen Beeld

De gemene deler van de betere hotel slaapkamers? Ze zijn comfy en stralen van vloer tot plafond elegantie uit. Dat kun je thuis ook prima nabootsen. Ter inspiratie delen we de fijnste voorbeelden en geven je de tips voor een vijfsterren slaapkamer.

Lees verder onder de advertentie

Comfortabel

Men neme een riant bed, zacht en vers gewassen beddengoed, verduisterende raambekleding… De hele dag in een hotel slaapkamer vertoeven is niet ingewikkeld. Maak een replica van je favoriete boutique hotel en beleef elke nacht een mini staycation:

  • Stap één is een lekker matras vinden, want het draait uiteindelijk allemaal om comfort. We helpen je op weg bij het vinden van een ultracomfortabel matras.
  • Beknibbel niet op beddengoed. Wij zijn fan van het biologische bedtextiel van Yumeko.
  • Vervolgens maak je het bed op met het zachtste beddengoed. Dat doe je door ervoor te zorgen dat de verschillende lagen (onderlaken, laken, sprei, sierkussens en kussens) zichtbaar zijn. In dit artikel lees je precies hoe je een bed opmaakt als in een hotelbed.
  • Een schoonheidsslaapje valt vrij letterlijk te nemen met zijden kussenslopen. Deze worden steeds meer mainstream omdat ze een aantal voordelen voor huid en haar zouden hebben.
  • Waar zitje? Concentreer je niet uitsluitend op dat bed; een apart zithoekje in de hotel slaapkamer is ultiem. De slaapkamer krijgt er meer gestalte van en het wordt meteen wat uitnodigender om er overdag rond te hangen.
  • Raambekleding is een must in elke slaapkamer. Niet alleen zorgt het voor privacy en duisternis wanneer jij dat nodig hebt, goed gekozen gordijnen (of plisségordijnen, luiken, vitrages, noem het maar) geven volop sfeer aan de slaapkamer. Doorschijnende (linnen) gordijnen in combinatie met verduisterende gordijnen geven een betoverend effect en helpen bij het verdelen van daglicht.

LEES OOK
Duisternis is onmisbaar voor goede nachtrust. Zo verduister je het slaapkamerraam

Lees verder onder de advertentie

Kleurpalet

Hotel slaapkamers: ze komen in alle kleuren van de regenboog. Een neutraal kleurpalet met natuurlijke kleuren is in potentie net zo stijlvol als een hotel slaapkamer gehuld in mysterieuze, donkere kleuren – alhoewel we bij hotels vaker denken aan dat laatste. Uiteindelijk gaat het erom dat de kleuren met zorg op elkaar zijn afgestemd en worden doorgevoerd in de hele kamer. Eenheid zorgt voor rust. Dat wil niet zeggen dat het kleurpalet monochroom hoeft te zijn, een kleurrijk interieur kan ook harmonie uitstralen.

Welke uitwerking wil je dat de hotel slaapkamer heeft? Daar stem je de kleur op af. Zowel blauwe slaapkamer als groene slaapkamers zijn bewezen effectief voor een goede nachtrust. En waar de donkere slaapkamer zegeviert als meest mysterieuze en knusse slaapkamer, verslaat de witte slaapkamer elke andere op het vlak van dromerigheid en frisheid.

Een neutraal kleurpalet met natuurlijke kleuren is net zo stijlvol als een hotel slaapkamer gehuld in mysterieuze, donkere kleuren – alhoewel we bij hotels vaker denken aan dat laatste

Lees verder onder de advertentie
Vloer vtwonen Novilon Kwarts, 200 of 400 cm breed, per meter vanaf € 56,50 (vtwonen.be). Op muur kalkverf Ground Pepper, per liter € 45,85, op houtwerk lakverf Ground Pepper, per liter € 57,30 (pure-original.nl). Bed met opbergruimte, prijs op aanvraag (com-anders.nl). Zwart vloerkleed € 1773,- (kasstoor.nl). Velours poef € 1235,- (vantil.nl). Houten fauteuil € 1680,-, houten bijzettafel met draadstalen frame € 427,-(homestede.nl). Dienblad van Serax € 89,-, kop van Serax € 12,15, hang­lampen van Muuto € 135,- (vtwonen.nl). Bodylotion in pot € 27,50, linnen handdoek € 9,-, badjas € 110,- (paviljoennoord.com). Zwarte schaal € 19,99, spiegel in marmeren blok € 24,99, zwarte vaas € 29,99, houten opberger € 24,99, antracietgrijze sprei € 49,99, gedraaide blokkaars € 4,99, marmeren blad € 19,99, zwarte kop € 4,99, zwarte kapstok € 17,99 (hm.com). Kunstwerken prijs op aanvraag (lauradewilde.com). Zeep € 12,90, kandelaar € 24,99 (letoile.store). Houten bijzettafel € 805,-, grijs wollen kussen € 229,- (coosdewitwonen.nl). Dekbed- overtrek met kussenslopen Dark Grey en Stone Grey, vanaf € 99,95 (yumeko.com). Langwerpig linnen kussen Earth, 145×40 cm € 169,- (vachtvanvilt.nl). Grijs fluwelen kussen van William Yeoward € 96,-, donkerbruin linnen kussen van Designers Guild € 87,-, grijs bouclé kussen van Designers Guild € 109,- (wva.nl). Overig privébezit Beeld

60-30-10-regel

Als je kleuren combineren lastig vindt, hanteer dan de 60-30-10-rule. Dat is een regel, of liever een hulpmiddel voor bij het kiezen van een kleurpalet voor een ruimte. Je kiest drie kleuren: kleur 1 domineert de kamer voor zo’n 60 procent, kleur 2 verschijnt voor 30 procent en ondersteunt de hoofdkleur, maar wijkt voldoende af om de boel wat spannender te maken. De accentkleur ten slotte, kleur 3, is 10 procent aanwezig. Die kan gewaagder of juist neutraler zijn, maar net welke look je nastreeft.

Vijf sterren verlichting

Een slaapkamer kan nog zo mooi zijn, het wordt pas echt feest met de juiste verlichting. Prettige verlichting ontstaat bij een gelijkmatige verspreiding van licht. Hang dus niet alleen een grote lamp boven je bed als functioneel licht voor bij het opmaken of aankleden, zorg ook voor kastverlichting – ideaal bij het aankleden – en voor een leeslampje dat je kunt bedienen vanuit bed. Dat hoeft geen standaard lampje te zijn: een wandlamp of hanglamp naast het bed staat helemaal hotel chic en bespaart de nodige ruimte op je nachtkastje.

Lees verder onder de advertentie

Opgeruimd staat netjes

Laten we er niet omheen draaien; een hotel slaapkamer is opgeruimd. Er slingert geen rommel rond (tenminste, bij aankomst nog niet) en dat schept rust in je hoofd wat op zijn beurt weer maakt dat je lekkerder slaapt. Wees daarom streng voor jezelf en houd het netjes. Dit kan alleen met voldoende opbergruimte.

Ben je gezegend met een ruime slaapkamer, plaats dan kasten van wand tot wand. Daarmee creëer je een soort inbouweffect en dat staat super strak. Moet je het doen met wat minder vierkante meters? Benut de ruimte boven je bed voor kasten of planken (met daarop manden) en zoek naar meubels met opbergruimte, zoals een bed met lades.

LEES OOK
Met deze acht stappen heb je een opgeruimde garderobe in no time

Lees verder onder de advertentie

Kunst rondom je bed

Heb je alle boxen gecheckt, maar is het nog net niet helemaal (hotel)chic de friemel? Misschien ontbreekt het aan een mooi kunstwerk. Of je nu uitpakt met een statement van een doek of een neutraal werk laat blenden met de rest van het interieur, het is jouw (of jullie) toevluchtsoord.

Ideeën voor een hotel slaapkamer

Als het met bovenstaande ideeën niet lukt je slaapkamer te vermommen tot boutique hotel dan helpen deze inspirerende voorbeelden misschien. Stuk voor stuk plaatjes van slaapkamers waarbij hotelchic tot in de puntjes is uitgevoerd.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Poehoe, chique! Shop de allure van een bouticque hotelslaapkamer

Lees verder onder de advertentie

Meer slaapkamerinspiratie

beeld vtwonen Beeld

slaapkamer Wat is nou een goed matras? Jouw zoektocht begint hier

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

slaapkamer Dit zijn de oogstrelende voordelen van een donkere slaapkamer

beeld vtwonen Beeld

slaapkamer Kleine slaapkamer indelen? Benut elke meter en creëer een droomplek

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Basiscursus Vtwonen droomhuis

Bron: Beeld 1:vtwonen 13-2018 | styling Kim van Rossenberg en styling Danielle Verheul | fotografie fotografie Sjoerd Eickmans Eickmans. Beeld 2: vtwonen 02-2021 | styling Danielle Verheul | fotografie fotografie Sjoerd Eickmans Eickmans. Beeld 3: vtwonen 04-2019 | styling Danielle Verheul | fotografie fotografie Sjoerd Eickmans Eickmans. Beeld 4: vtwonen 05-2020 | Styling Danielle Verheul | Fotografie Richard Smit. Beeld 5: vtwonen 07-2019 | styling Kim van Rossenberg en styling Danielle Verheul | fotografie Peggy Janssen

Lees verder onder de advertentie