Met deze tips maak je de slaapkamer klaar voor de lente

De zon breekt steeds vaker door en de lente is weer in zicht: heerlijk! Dat maakt het de hoogste tijd om huis en tuin klaar te maken voor de lente. De slaapkamer mag daarbij niet vergeten worden, want wat is er fijner dan wakker worden met het ultieme lentegevoel? Met deze kleine veranderingen maak je de slaapkamer helemaal klaar voor de lente.

bed slaapkamer lente kleur

Planten en (droog)bloemen

In de aanloop naar de lente gaan alle planten en bloemen weer bloeien. De vrolijke kleuren die je buiten tegenkomt kun je natuurlijk ook naar binnen halen. Vul een vaas met pastelkleurige bloemen of een bloempot met een mooie groene plant en breng op deze manier die fijne lentekleuren naar de slaapkamer.

Voor sommigen betekent het voorjaar helaas ook weer het hooikoortsseizoen. Zit je niet op verse bloemen in huis te wachten? Denk dan aan een mooi boeket van droogbloemen. Win-win situatie, want deze gaan ook nog eens een stuk langer mee. Kies een boeket uit die goed bij de sfeer van jouw slaapkamer past. Ga je voor veel kleur of juist voor een rustig boeket?

LEES OOK
Hier word je vrolijk van: accessoires in fijne voorjaarskleuren

Frisse lakens

Het voorjaar van 2022 staat helemaal in teken van kleur. Van knalroze tot grasgroen: niets is te gek! Een dekbedovertrek is een ideale uitkomst om deze vrolijke lentekleuren in een handomdraai naar de slaapkamer te halen. Houd de rest van de kamer licht en rustig, dan vormt het bed een echte eyecatcher.

Ben je meer van de neutrale en lichte tinten? Ook die zijn nog steeds welkom deze lente. Pastelkleuren en beige doen je misschien wel denken aan kleurrijke bloemenvelden of een lekkere strandwandeling. Een perfecte manier om het lentegevoel in huis te krijgen dus. Breng nog wat extra kleur aan met mooie accessoires zoals sierkussens en vloerkleden.

De kleine dingen

Een andere manier om zonder al te grote veranderingen toch het voorjaarsgevoel in de slaapkamer te krijgen, is door leuke accessoires te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een poster met gezellige bloemen erop, een licht vloerkleed en een mooie organische vaas. Ga opnieuw na of jouw slaapkamer juist wat meer rust nodig heeft, of wel een vrolijk kleurtje kan gebruiken en scoor dat ene accessoire dat nu nog ontbreekt.

Kleurtje op de muur

Ben je uitgekeken op die muurkleur van jaren geleden of bereid om de make-over net wat groter aan te pakken? Stap dan eens uit je comfortzone en verf je muur in die ene toffe kleur. Ga bijvoorbeeld voor een kleurrijke sfeer door geel of oranje te gebruiken, of kies voor een sereen wabi-sabi gevoel. Met muurverf kun je alle kanten op om de gewenste lentesfeer in jouw slaapkamer te bereiken, dus leef je uit.

Last but not least

Maak gebruik van natuurlijke materialen in details en meubels zoals een rotan stoel in de hoek van de kamer of een lampenkap. Linnen gordijnen laten veel licht door en geven je daarmee ook echt dat voorjaarsgevoel. Breng een extra rail aan om deze gordijnen voor de verduisterende gordijnen te hangen. Dit geeft direct meer dimensie aan de slaapkamer. Gooi als laatste de ramen lekker open voor voldoende frisse lucht en jouw slaapkamer is helemaal klaar voor komend seizoen!

LEES OOK
Word je vrolijk van: accessoires in fijne voorjaarskleuren

nog meer: slaapkamer