Kind uit huis? Dit kun je doen met hun oude slaapkamer

Kastenwand en bureau op de kamer van Miles op maat gemaakt door Houtwerk. Stoel De Machinekamer, oranje lamp Eclisse van Artemide, metalen rek vintage, vloerkleed uit Marokko. Herkomst overig onbekend. Beeld

Als een van de kinderen uit huis gaat, betekent dat sowieso twee dingen. Eén: het wordt een stuk rustiger in huis. En twee: je houdt ruimte over, want er is nu een kamer minder bewoond in huis. Wat doe je met de ruimte die overblijft? Dit kun je doen met hun oude slaapkamer. 

Lees verder onder de advertentie

Homegym

Tover een oude kinderkamer om tot homegym. Met een yogamatje en een grote spiegel kom je al een heel eind. Of pak het een stuk professioneler aan door sportapparaten aan te schaffen. Zo is de drempel lager en vergroot je de kans dat je met regelmaat gaat sporten.

Thuiskantoor

Thuiswerken is normaal geworden en dus is een thuiskantoor zo’n gek idee nog niet. Als de kinderen uit huis gaan, is de ruimte die overblijft ideaal om in te richten tot thuiswerkplek. Plaats een mooi bureau of maak zelf een multifunctioneel exemplaar. Maak het af met een bureaustoel en organizers. Neem maar vast afscheid van de keukentafel!

LEES OOK
Heb je een oud ledikant in huis? Dit kun je er mee doen!

Lees verder onder de advertentie

Logeerkamer

Een kind dat uit huis is, betekent niet dat hij of zij niet meer kan blijven slapen. Tenzij daar geen mogelijkheid meer voor is natuurlijk… Om die mogelijkheid wel te behouden, tover je de oude slaapkamer om tot logeerkamer. Kies voor een tweepersoonsbed om het multifunctioneel te houden. Zo kunnen er ook familieleden of vrienden blijven slapen en in de toekomst misschien wel kleinkinderen.

Een nachtkastje met nachtlampje is wel zo fijn voor de mensen die blijven slapen. Verder is extra kastruimte ook altijd wenselijk. Niet alleen voor de gasten handig, ook voor jezelf. Om extra beddengoed in op te bergen bijvoorbeeld. Geen ruimte voor een kast? Een paar mooie wandhaken kunnen ook uitkomst bieden. Extra functioneel zijn deze wandhaken met spiegel van Sissy-boy!

LEES OOK
Ook in deze 5 ruimtes is een kapstok handig

Lees verder onder de advertentie

Hobbykamer

Kinderen uit huis betekent ook meteen dat er meer tijd over is. Meer tijd om een hobby uit te voeren dus. Als je er nog geen een hebt, is dit het ideale moment om een hobby te vinden. Tover die oude kinderkamer dan ook meteen om tot hobbykamer: een heerlijke plek om je terug te trekken. Met een bureau, een fijne stoel en voldoende opbergruimte kom je al een heel eind.

Opbergkamer

Aan bergruimte heb je nooit genoeg in huis. Waarom zou je die oude kinderkamer dan ook niet omtoveren tot opbergkamerof opslagplek? De ideale plek voor winter- of zomerkleding en kerst- en kampeerspullen. Voorkom dat het een rommelkamer wordt door stellingkasten en andere opbergmogelijkheden in te zetten. Plaats in ieder geval zo veel mogelijk achter gesloten deuren. Zeker als het een kamer is met beperkte ruimte! In deze opbergkast met verschillende vakken van Made kun je extra veel kwijt.

Multifunctionele ruimte

Vind je het zonde om de oude slaapkamer aan één ding toe te schrijven? Maak er dan een multifunctionele ruimte van. Met een bureau en een fijne stoel kun je werken, maar ook hobby’s uitvoeren. Zorg voor een grote stellingkast om spullen in op te bergen. Enne… een slaapbank mag zeker niet ontbreken om ook logees een fijne nachtrust te bezorgen.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
8x slaapzetels om op weg te dromen

Voor de oude slaapkamer…

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Inrichting-styling Deze items zijn onmisbaar in een hippe tienerkamer

beeld vtwonen Beeld

kinderkamer In 5 stappen van kinderkamer naar tienerkamer

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

kinderkamer Met een gameroom wordt de woonkamer weer van jou

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

kinderkamer Must-have: deze items zijn de basis van de kinderkamer

Bron: Extra aflevering Weer verliefd op je huis | Fotografie Margriet Hoekstra | Styling Marianne Luning