Heb je een oud ledikant in huis? Dit kun je ervan maken!

beeld vtwonen Beeld

Een ledikant is echt zo’n meubel dat je maar beperkte tijd kunt gebruiken. Gelukkig hoeft een oud ledikant niet direct mee met het grof vuil, want je kunt er nog heel leuke en praktische dingen mee maken. Heb je een oud ledikant in huis? Gooi ‘m niet weg, want dit kun je ervan maken!

Lees verder onder de advertentie

Werken voor jong en oud

Sommige ledikanten kun je in hoogte verstellen. Ben jij in het bezit van zo’n ledikant? Dan kun je ‘m heel makkelijk omtoveren tot een bureau of tekentafel voor kinderen. Verwijder een van de breedste zijkanten van het ledikant, verstel de bodem zodat er een stoel aangeschoven kan worden et voilá: een klein bureau!

Je kunt er ook gemakkelijk een bureau voor volwassen van maken door een zijkant te verwijderen en een brede plank bovenop het oude ledikant te leggen. Schroef deze nog wel even vast vanaf de onderkant, voor extra stevigheid. De bodem kun je laten zitten, want dat biedt weer extra opbergruimte.

Lees verder onder de advertentie

Om de boel op te fleuren, kun je het oude ledikant voorzien van een lik verf. Of hang een tekeningen en andere accessoires of kunstwerken aan de spijlen. Een leuke hangplant doet het altijd goed.

LEES OOK
Kinderen uit de luiers? Zo kun je de commode hergebruiken

Neerploffen

Op diezelfde manier kun je er ook heel makkelijk een bankje van maken. Verwijder een van de bredere zijkanten en laat de bodem tot de juiste hoogte zakken. Met een paar fijne en zachte zitkussens erin, zoals deze van mosgroen bouclé van MADE, is het een leuke toevoeging aan de kinderkamer!

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Dit is de populairste decoratie voor de kinderkamer

Plantenhanger

Als je de brede zijkanten van het oude ledikant eenmaal verwijderd hebt, kan je daar ook weer leuke dingen mee doen. Zo kun je ‘m buiten inzetten als verticale tuin, bijvoorbeeld tegen een muur of schutting. Super makkelijk, want je hoeft er in principe niets voor te doen.

Zeker in combinatie met deze bloempotten van Elho. Ze zijn eigenlijk bedoeld voor aan het balkon, maar juist door de beugels kun je ze makkelijk aan de spijlen van het oude ledikant hangen. Op dezelfde manier kun je er ook een wandrek voor hangplanten van maken.

Lees verder onder de advertentie

Voor je ledikant…

Bron: beeld: vtwonen Verhuist seizoen 1, aflevering 2 | styling Eva van de Ven, fotografie Barbara Kieboom