De magie van een slaapkamer in rustgevende kleuren

beeld vtwonen Beeld

Een rustgevende slaapkamer heeft veel voordelen: de ruimte lijkt opgeruimder, bijvoorbeeld. Daarnaast slaap je lekkerder wanneer de kamer rust uitstraalt. Maar misschien wel het allerbelangrijkste: het ziet er helemaal hotel-chic uit. Zo krijg je het voor elkaar.

Lees verder onder de advertentie

Ga voor ton sur ton

Een ton sur ton interieur bestaat uit één kleur, die in verschillende tinten wordt toegepast in de ruimte. Denk: beige muren, crèmekleurig dekbedovertrek en witte wanddecoratie. Deze ton sur ton tinten maken een kamer direct rustiger. En het is makkelijker dan je denkt: je kiest een kleur uit voor de muren en vervolgens kies je meubels en accessoires in dezelfde kleur, maar dan net een tint lichter of donkerder. Et voilà .

Lees meer over ton sur ton in je interieur.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen hebben over het algemeen een rustige kleur: kijk maar naar veel houtsoorten en materialen zoals rotan en riet. Als je deze natuurtinten toevoegt aan je slaapkamer, dan zullen ze ook een rustgevend effect hebben.

Lees verder onder de advertentie

Lekker rustig

In een rustgevende slaapkamer geldt naast het rustige kleurgebruik ook de bekende less is more-regel. Want hoe meer kleuren je toevoegt, hoe drukker de slaapkamer wordt. Wil je toch iets meer kleur, dan kun je behalve ton sur ton ook kiezen voor een kleurencombinatie van maximaal drie kleuren. We geven je graag een lesje kleurenleer, zodat je precies weet welke kleuren je goed in een slaapkamer kunt toepassen.

Shop alles voor een rustgevende slaapkamer…

Slaap lekker!

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 01-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Kim van rossenberg | fotografie Peggy Janssen