Badderen en slapen in een ruimte: hier moet je op letten

Novilon vloer slaapkamer Kalk per m² € 29,50. Novilon vloer badkamer Mineraal per m² € 29,50.M.m.v. basiclabel.nl (houten kruk), skins.nl (shampoo van Le Labo), letoile.store (wit schaaltje, zeep, huisgeur), bymolle.com (houten droogrek), sostrenegrene.com (handdoek), zarahome.com (ovale juten mat), dille-kamille.nl (houten kam, tandenborstel). Overig privébezit. Beeld

Een badkamer en slaapkamer in een: luxer kan het bijna niet worden. Het klinkt als een sprookje en dat is het vaak ook. Al is het dan wel belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. De badkamer in de slaapkamer: hier moet je op letten.

Lees verder onder de advertentie

Vochtproblemen voorkomen

De grootste factor is vocht, wanneer de badkamer in de slaapkamer huist. Zeker wanneer er nauwelijks een afsluiting is tussen beide ruimtes kan het vocht overal naartoe trekken. Een ruimte met goede ventilatie en luchtafvoer is dus echt een must. Zorg dat er een goed afzuigsysteem wordt geïnstalleerd. Ook een geopend raam is nodig om overdag goed te kunnen ventileren.

LEES OOK
Doe mij ook zo’n walk-in badkamer

Vloer en afschot

Ook de keuze qua vloer is belangrijk. Zo is niet elke vloer bestand tegen vocht en water. De beste oplossing is om voor het badkamergedeelte in de kamer een aparte en waterbestendige vloer te kiezen. Zo wordt vaak gekozen voor een beton- of gietvloer, maar mooie tegels kunnen natuurlijk ook. Als je maar zorgt dat het water goed kan weglopen en zich niet door de hele slaapkamer kan verspreiden. Een ietwat opstaande richel is dan een goede optie.

Lees verder onder de advertentie

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze is niet alleen van belang voor de vloer, maar ook voor de rest van de items in de kamer. De kans is namelijk groot dat er altijd wel wat warmte en vocht de ruimte intrekt, dus moeten meubels en textiel hier wel goed tegen bestand zijn.

Denk ook aan verf of behang aan de muren. Je wilt natuurlijk niet dat deze er in no time vanaf bladderen.

LEES OOK
Overweeg je een regendouche? Hier moet je op letten!

Lees verder onder de advertentie

Privacy

Last but not least: privacy. Badderen en slapen in een ruimte is pure luxe, maar je moet er geen pottenkijkers bij hebben. Bekijk dus goed de plaatsing van het sanitair ten opzichte van de ramen in de slaapkamer. Met scheidingswanden is vaak een hoop op te lossen en in het geval van ramen kan vochtbestendige raambekleding een uitkomst bieden.

Badderen en slapen…

Bron: vtwonen 07-2021 | Productie Tanja Saarberg | Styling Marlies Does | Fotografie Peggy Janssen

Lees verder onder de advertentie