Ook op de troon? Dit zijn de fijnste grote stoelen voor in huis

Niet alleen de koning hoeft op een troon te zitten. Met een grote stoel haal jij je eigen koninklijke exemplaar in huis. Heerlijk om in tot rust te komen op een fijne plek of om je favoriete serie in te kijken natuurlijk. Op poten, in felle of lichte kleuren of met een draaibare zitting: er is keuze genoeg aan grote stoelen.

vtwonen 2-2020 | styling warm winter wit zithoek ijstinten | grote stoelen in huis
Witte fauteuil in bouclé stof (mobilia.nl). Vloerkleed (vtwonen.be). Vloerlamp, 127×38 cm (hxb) (homestede.nl). Kunstwerk van Annemieke van Beek, als ruilobject (artinreturn.nl). Kussen (loods5.nl). Vaas met craquelé effect (covanderhorst.nl). Kom op pootje (hkliving.nl). Gordijnstof Frimas in kleur Ivoire van Nobilis (wva.nl).

Op hoge poten

Fauteuils zijn er in alle soorten en maten. Ga je voor een grote stoel op poten om meer lucht te creëeren? Dat maakt ‘m echt niet minder comfortabel. Het onderstel kan juist een prachtige toevoeging zijn aan de stoel. Of zelfs de aandachtstrekker, zoals bij deze heerlijke grote schommelstoel. Onder een stoel op pootjes kun je ook goed een vloerkleed kwijt, omdat het grootste gedeelte dan mooi zichtbaar blijft.

LEES OOK
5 redenen om te kiezen voor een rond vloerkleed

Met een kleurtje

Wil je een stoel die de aandacht trekt? Ga voor kleur! Heb je een bank in een vrij neutrale kleur en zou je de stoel daar graag mee willen combineren? Kies dan voor een contrasterende kleur, zoals bruin, roze of oranje. Of mooie pasteltinten bij beige meubelen. Zo eist de stoel in ieder geval voldoende aandacht op naast de andere mooie spullen in huis. 

Een kleurrijk exemplaar kun je ook heel goed als eyecatcher van de ruimte laten dienen. Met name als de rest bestaat uit rustige kleuren. Perfect voor in een lichte serre of als eyecatcher in de slaapkamer. 

LEES OOK
5 redenen om voor beige te kiezen

Draaimolen

Mooi en praktisch zijn grote stoelen met een draaibare zitting. Handig om weg te zetten in een grote ruimte waar de stoel voldoende ruimte heeft om te draaien en waar het ook nog nut heeft natuurlijk. Zo kan het handig zijn bij de televisie, maar ook in een werkkamer. 

nog meer: shopping