5 redenen om voor beige te kiezen

Kalkverf kleur Wet Sand (pure-original.nl). Fauteuils (privébezit) bekleed met hoezen van stonewashed linnen (loggerewilpower.com). Grof gebreide plaid (woondock.nl). Kussen Stone 60×60 cm, gordijnen van linnen (mlfabrics.nl). Zandgeel kussen 50×50 cm, offwhite linnen kussen 40×70 cm, salontafel, kleine salontafel, vloerkleed van 100% wol (hetkabinet.nl). Hanglamp van stof, bamboe schaal (loftloft.nl).  Beeld

Wit en grijs hebben geduchte concurrentie van beige. De kleur brengt de natuur en zomer in huis, maar dan op een verstilde manier. Beige is daarnaast een allemansvriend: het combineert prachtig met hout en rustige tinten en zorgt voor evenwicht in een ruimte met wat warmere en fellere kleuren. En zo zijn er nog wel meer redenen om voor beige te kiezen.

Lees verder onder de advertentie

Warmte

Trendwatcher Lidewij Edelkoort voorspelde het vorig jaar al: bruin is back en blijft ook de komende jaren zeker een trendkleur. Vandaar ook dat beige steeds meer de kledingkasten en huiskamers verovert: je kunt er gewoonweg niet meer omheen. Bruin is warmer dan zwart en beige is warmer dan wit, zo simpel is het. Het brengt ons een beetje terug naar de Seventies, maar ook naar zonnige bestemmingen waar we zo naar verlangen. Deze optelsom zorgt ervoor dat we ineens allemaal naar het warme beige grijpen.

Diepte

Verschillende bruin- en beigetinten zorgen niet alleen voor de nodige sfeer, maar ook subtiel voor meer diepte. Helemaal wanneer je die natuurlijke kleuren in meerdere materialen laat terugkomen. Beige is prachtig in een kalkverf, maar ook in linnen en wol. En combineer je het met blonde of bruine houttinten, dan wordt het totaalplaatje verre van saai.

Lees verder onder de advertentie

Natuurlijk

Natuurlijke kleuren en materialen zijn niet meer weg te denken en ook daar komt beige weer als ideale basiskleur om de hoek kijken. Het past ook helemaal in de cottage core trend, uiteraard geïnspireerd op de Engelse cottages. Cottage core is in een nutshell het gevoel dat we – mede door Corona – weer een beetje teruggaan naar vroegere tijden. Naar meer thuis zijn, minder prikkels opzoeken en meer tijd voor elkaar nemen. Naar zelf brood bakken, groentes kweken en blij zijn met wat je wél hebt.

LEES OOK
Dit is de
cotage core trend

Evenwicht

Beige brengt evenwicht waar je misschien net even over het randje wilde gaan. Wanneer je veel koude of juist warme kleuren in je interieur gebruikt, kan beige de overkill opheffen. Wit is dan vaak juist een te groot contrast en zwart te donker of te hard. Probeer dan beige of een warm wit en de balans is terug.

Lees verder onder de advertentie

Greige

Heb je nog een beetje je twijfels bij beige? Dan is greige misschien meer jouw ding. Het is een lichtgrijs met een toefje bruin en volgens Giorgio Armani ‘het smaakvolle midden tussen grijs en beige.’ We hadden het niet beter kunnen zeggen. Het warme in de tint benadruk je met messing en gouden accessoires, de koele ondertoon trek je juist meer naar voren met zilver en wit.

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

Schilderen Metaal verven is een makkie met deze 4 stappen

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

vtverbouwen 4 tips voor de inrichting van een tiny house voor het optimaal benutten van de ruimte

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

20230118 MAGAZINE 1 AANJAGER 2

beeld vtwonen Beeld

20230117 BINNENKIJKEN HEERENVEEN

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld:vtwonen special 03-2019 | Fotografie Peggy Janssen | Styling Moniek Visser