6x ideeën voor de vensterbank

Wanneer je uit het raam kijkt of juist van buiten naar binnen kijkt, is het de vensterbank die opvalt. Geef het dus de aandacht die het verdient! Er zijn veel mogelijkheden om de vensterbank te verfraaien. Je vindt hier 6 manieren om hem mooi te stylen.

Barok of modern: een stoel of zetel bij het raam

Soms is een kleine ingreep voldoende om van de vensterbank of raam een blikvanger te maken. Een mooie stoel of geweldige tweezitter tegenover de ramen zorgen voor een indrukwekkend accent en laten de ramen nog beter uitkomen. Om het geheel compleet te maken, kun je op de vensterbank decoratieve items plaatsen zoals beeldjes, vazen en kandelaars.

LEES OOK

Deze raamdecoratie geeft warmte, sfeer en privacy

Ook functioneel: de loungehoek

Plaats als basis een loungekussen op de vensterbank en vul dit aan met decoratieve kussens, grote kussens om op te leunen en opgevouwen dekens. Een stoel met een leeslamp ernaast creëert licht voor als het buiten donker is. Met bijpassende raambekleding zorg je helemaal voor een mooie setting.

6 decoratie ideeën voor de vensterbank

Klassiek: bloemen, planten en woonaccessoires

Laat je fantasie de vrije loop met klassieke decoratie voor de vensterbank. Denk aan bloemen, planten en woonaccessoires. Verzamel vazen die te mooi zijn om op te bergen en vul deze aan met aantrekkelijke beeldjes en andere woondecoratie. Zelfs in de kleinste appartementen kun je dit doen!

In de keuken: voor groente, fruit en kruiden

Natuurlijke decoratie die regelmatig wisselt? Ga dan voor groente en fruit in een schaal in de vensterbank. In plaats van klassieke plantenbakken zijn oude bekers, potten en melkkannen een creatief alternatief voor kruiden. Plant hierin basilicum, bieslook en andere kruiden. Ruikt ook nog eens heerlijk!

LEES MEER
Alles wat je moet weten over een indoor moestuin

Om in of aan te eten

Brede vensterbanken kunnen – afhankelijk van hun sterkte – in de woonkamer gebruikt worden als bank. Een paar kussens erop, een eettafel en eetkamerstoelen erbij en klaar is je eetgedeelte. Wie niet in het bezit is van brede vensterbanken kan kiezen voor een stapel kisten of klapstoelen als een fijn alternatief. Je gebruikt de kisten eventueel ook voor extra opslagruimte.

Functioneel stilleven met bureau bij de vensterbank

Met de vensterbank als extra opbergplank is het klassieke bureau voor het raam een echte blikvanger. Voorzie de vensterbank – of de eventueel extra wandplanken ernaast – van planten en je hebt een plek vol inspiratie waar mensen graag aan het werk gaan en je je ogen af en toe kunt laten afdwalen.

nog meer: shopping