Shopgids: sfeerverlichting

Zonder sfeerverlichting ziet de boel er ’s avonds kaal en kil uit. Extra lichtpuntjes maken het binnen warm en gezellig, en buiten hebben ze zelfs een betoverend effect. Een stijlvolle tafellamp hier, een extra wandlampje daar – lees snel verder om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten!

Sfeerverlichting voor binnen

Verlichting doet meer met je dan je denkt. Bij koel wit licht huis blijf je geconcentreerd en actief, in een knus verlicht huis kun je beter ontspannen. Zorg dus dat je lichtplan in orde is en vergeet vooral de sfeerverlichting niet. Vooral in donkere hoekjes voelt sfeerlicht zich thuis. Denk aan een tafellamp op het dressoir, een wandlicht op die ongezellige plek naast de kast, een speelse lichtbox bij de kapstok in de gang… hoe meer lichtpuntjes hoe beter!

Soorten sfeerlicht

Een tip? Let bij het kiezen van sfeerverlichting op de richting van het licht. Een hanglamp met kap verlicht vooral de eet- of koffietafel eronder. Een tafellamp met kap doe dat ook, maar door de kortere afstand is het lichteffect subtieler. Wil je juist dat een lampje alle kanten op schijnt, kies dan voor een peertje op voet of een ander transparant lampje. Zoek je iets om een mooi kunstwerk uit te lichten? Ga dan voor een vloerlamp die vanaf de grond omhoog schijnt – heel bijzonder!

Inspiratie

Meer verlichtingstips voor binnen én voor buiten? Doe hieronder inspiratie op!

Sfeerverlichting voor buiten

Niks zo betoverend als sprankelende lichtjes op je terras tijdens een zwoele zomeravond. Gelukkig kun je met sfeerverlichting buiten ook alle kanten op. Van mooie hanglampen in de vorm van lantarens tot sprookjesachtige lichtsnoeren voor in de boom, buitenverlichting is tegenwoordig net zo mooi als verlichting voor binnen. Het leuke is dat je niet per se elektriciteit nodig hebt. Zet een windlicht op tafel, stook een vuurtje in een olielamp of steek een paar tropische tuinfakkels aan. Genieten!

nog meer: