Tipvideo: lichtplan sfeerverlichting

beeld vtwonen Beeld

De belangrijkste sfeermaker in ieder interieur? Verlichting. Met fijne verlichting kun je ieder huis knus maken. Wil je weten waar je op moet letten? Bekijk de video waarin vtwonen-stylist Femke uitlegt hoe je een lichtplan voor sfeerverlichting samenstelt.

Lees verder onder de advertentie

Lichtplan voor sfeerverlichting

Naast basis- en praktische verlichting, behoort ook sfeerverlichting tot het lichtplan. Het doel van dit soort verlichting is niet dingen zichtbaar maken, maar een gezellige en warme sfeer in huis brengen. Waar plaats je dit type verlichting precies? In de onderstaande video geeft Femke je tips om sfeerverlichting toe te passen in je interieur.

Donkere hoeken

Sfeerlampen voelen zich thuis in donkere hoeken. Naast een grote kast of onder de trap zijn perfecte plekken om ze te plaatsen. Hanglampen, wandlampen, tafellampen; we kennen ze allemaal. Maar heb je de vloerlamp al eens in overweging genomen? Deze lamp schijnt licht vanaf de grond helemaal tot aan het plafond.

Lees verder onder de advertentie

De mooiste vloerlampen vind je in de vtwonen shop.

Welk type lampenkap kies je?

Zodra je bepaald hebt waar de sfeerverlichting komt, is het een goed idee om na te denken over welk type lamp en lampenkap. Hoe hoger de watt, hoe feller de lamp. Een felle lamp is niet altijd wat je wil als het om sfeerverlichting gaat. Ook het type lampenkamp is bepalend voor de sfeer. Een dichte kap schijnt bijvoorbeeld alleen naar beneden, terwijl een rieten kap licht doorlaat en in patronen op de muur schijnt.

Daarnaast is het belangrijk om na te denken waar het licht op schijnt. Heb je een afgesloten lampenkap die op een zwarte muur schijnt? Dan heb je weinig lichtopbrengst.

Lees verder onder de advertentie

Nog meer woontips van vtwonen? Bekijk hier onze tipvideo’s en DIY-video’s.

Sfeerverlichting shoppen…

Bron: Beeld: vtwonen catalogus najaar 2015 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

Lees verder onder de advertentie