Shopgids: pannen

Of je er nu van houdt om lekker lang in de keuken te staan of toch liever gaat voor een snelle hap, voor het bereiden van je maaltijd zijn pannen toch echt onmisbaar. Afhankelijk van het soort fornuis dat je in huis hebt, heb je een ander soort pannenset nodig. Maar denk ook aan je voorkeuren op kookgebied. Het kopen van losse pannen kan daarvoor de oplossing zijn. Laat je bijvoorbeeld graag iets urenlang stoven? Dan is een gietijzeren stoof- of braadpan een goede aankoop. Hierin kan je gerechten urenlang laten sudderen, terwijl jij alvast aan de slag gaat met het dessert, of op de zetel ontspannen een tijdschrift leest.

In Oosterse sferen

Ga je liever voor een Oosters gerecht? Maak dan je pannenset compleet met een wokpan of tajine. Hierin bereid je in een handomdraai de lekkerste maaltijden, of dat nu uit de Marokkaanse of de Aziatische keuken is.

Pannen inspiratie

Welke pannen passen het beste in jouw keuken? Let daarbij niet alleen op de kleur, maar ook op de afmetingen van je keukenkastjes en kookplaten. Zo weet je zeker dat je al je pannen goed kan opbergen, en geen ruimte tekort komt.

Ontbijt en lunch

Ook je ontbijt en lunch zijn niet compleet zonder een lekker gebakken of gekookt eitje, of een toast op zijn tijd. Daarvoor zijn steelpannetjes, grillpannen en bakplaten de ideale kookhulp. Zo maak je ook van het middageten een feestje.

Pannen kopen

Voordat je een pan koopt, kijk je altijd eerst goed of die wel geschikt is voor jouw type kookplaat. zo kom je erachter of een pan geschikt is voor een gasfornuis, inductieplaat, keramische kookplaat, elektrische kookplaat, oven of een combinatie hiervan. Ook voor accessoires voor pannen, zoals pannendeksels en panbeschermers, kan je hier terecht.