De bezem er doorheen
De keuken wordt al snel een verzamelplaats van obscure ingrediënten die je ooit nodig had voor een recept maar daarna nooit meer hebt gebruikt, producten die hun houdbaarheidsdatum al ver voorbij zijn en keukengerei dat ooit handig leek, maar in de praktijk zelden wordt gebruikt. Kortom: de bezem mag er wel eens doorheen. Wij helpen je.
1. Ruim het aanrecht op
De keuken oogt rommelig omdat het een thuis is voor allerlei willekeurige items. Het geheim om het zo netjes mogelijk te maken, is door alleen je favoriete spullen op het aanrecht te stallen. Alles wat in een lade of een kastje past, kan uit het zicht. Die prachtige handgemaakte schaal verdient een plek op het aanrecht, maar de spatels en pollepels kunnen in een lade.
2. Druppels water
Rondom de gootsteen liggen vaak spatjes water. Volgens Marie laten die onschuldige druppels een keuken onnodig slordig lijken. Als je de ruimte rondom de gootsteen vrij laat, kan je waterspatten makkelijk weghalen met een doekje.
3. Leeg het droogrek
We hoeven je vast niet te vertellen dat die stapel vaat niet bepaald bijdraagt aan de schoonheid van je keuken. Droog alle vaat meteen nadat je het hebt afgewassen in plaats van het te deponeren in het droogrek. Als je vaat meteen in een vaatwasser zet of afwast, ziet de keuken er altijd netjes uit.
4. Wijs een VIP-lade aan
Voor je meest geliefde servies, servetten en keukengerei wijs je een speciale lade aan. Als je die lade beschouwt als je juwelenkist, ben je veel sneller geneigd om je mooiste keukenspullen te gebruiken. Liggen ze in ieder geval niet ergens achterin een kast stof te vangen.
5. Omarm je lievelingsingrediënten
Dat je producten weggooit die over datum zijn, spreekt voor zich. Maar wat doe je met sardientjes die je kocht omdat je het zo blik zo mooi vindt en vier potten regenboog-sprinkles? Je gezonde verstand zegt misschien: weg ermee. Maar als je weet dat je deze producten uiteindelijk wél gebruikt en je er blij van wordt, heb je Marie's toestemming om het gewoon lekker te houden.
Bron: vtwonen 09-2018 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar