Shopgids: design

Modern, retro of industrieel, met design haal je iets bijzonders in huis. Een paar vintage stoeltjes rond de tafel, een minimalistische kroonluchter in de gang, een mooie wasmand bij het bad, mooi design vind je overal terug. Duur? Niet per se! Er zijn merken genoeg voor betaalbare én bijzondere meubels en woonaccessoires. Op zoek naar fijn design om in te wonen, werken, slapen of baden? Of gewoon om mee te pronken? Lees dan snel verder!

Design meubels

Wil je de (woon)kamer in één klap meer stijl en allure geven? Kies voor een design bank, tafel of kast. Minimalistisch, industrieel, rank, robuust, streng of grappig, met zo’n gezichtsbepalend object zet je in één keer een statement neer. Design meubels zijn mooi, functioneel, tijdloos en bijzonder – en altijd met liefde en aandacht ontworpen. Dat zie je en dat voel je. Denk maar aan de bekende Eames eetkamerstoel met zijn ranke spijlenconstructie, die ene strakke driezitsbank op ranke rvs pootjes en dat mooie jaren vijftig dressoir. Van welk design gaat jouw hart sneller kloppen?

Design woonaccessoires

Bij design denk je al snel aan banken, tafels en stoelen, maar vergeet vooral al die mooie, kleine woonitems niet! Er zijn design woonaccessoires om mee te koken en tafelen, te baden, de ruimtes mooi te verlichten of je huis mee te versieren. Van klokken en kussens tot muurdecoratie en kandelaars. Ideale items waarmee je accenten in huis kunt aanbrengen en de ruimtes een persoonlijk karakter kunt geven. Met een industriële lamp wordt een klassieke inrichting moderner, een set keramieken kommen voegt een vleugje seventies toe. Lichte designitems creëren een Scandinavische sfeer, donkere een gevoel van luxe. En met woonaccessoires van hout, beton en glas geef je je huis een no-nonsense look.

Inspiratie

Een compleet nieuwe inrichting of juist kleine gebaren, met goed gekozen design geef je je huis karakter en sfeer. Duur? Niet per se! Kijk voor inspiratie hieronder.

Design musthaves

Beetje hulp nodig? Sommige designs zijn zo mooi en goed, die hebben hun waarde ruimschoots bewezen. Succesnummers zijn het ronde Companibili kastje van Kartell dat je echt overal kunt gebruiken, de organisch gevormde Panton Chair van Vitra, het servies Teema van iittala en de speelse metalen vakkenkast van Pol’s Potten. Met deze hoogvliegers zit je altijd goed!

nog meer: