Designvazen vol kleur

beeld vtwonen Beeld

Bloggers Fleur en Jessica van PRCHTG zijn dol op bloemen én vazen. Een rondje langs hun favorieten uit de collecties van Muuto en Hay.

Lees verder onder de advertentie


In alle vormen en maten

Onze passie voor bloemen heeft stiekem ook veel te maken met onze liefde voor vazen. Onze keukenkastjes, bijkeuken en gangkasten puilen inmiddels uit. Hoge vazen voor een paar losse bloesemtakken of juist lage en brede voor kortere lentebloeiers. Gekleurde vaasjes in bijzondere vormen van door ons bewonderde keramisten om overblijvers mooi in tentoon te stellen, sommige in een matte afwerking en andere juist glanzend.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie


Lievelings

We ontdekten dat we in onze vorige vazenblogs nog geen aandacht besteedden aan onze lievelingsvaas aller tijden: de Muuto Elevated. We hebben hem allebei al jaren in ons bezit – uiteraard uitgevoerd in roze glas – en qua formaat, maar ook qua uitstraling stelt hij nooit teleur. Of je hem nou volpropt met een uitbundig veldboeket of je steekt er her en der wat eigenwijze ranonkels in, deze vaas kun je echt altijd inzetten. Hebben jullie zelf ook een favoriete bloemist? Wij boffen met hofleveranciers om de hoek die zelfs bij kwekers aan ons denken en die ons voorzien van verse seizoenbloeiers in al onze favoriete kleuren. Zo scoorde Marloes van Oordbloemen deze pastelkleurige ranonkels voor Fleur. Jessica ging deze week vreemd – normaal haalt zij haar bloemen bij Natuurlijk Bloemen van Marieke – zij haalde haar kleurrijke boeket op de vrijdagmarkt.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie


Transparant

De hoge, geribbelde vaas is er eentje van Hay Design. Door zijn transparante uitvoering ook al zo’n alleskunner. Dit is de grootste uitvoering en in de shop van vtwonen kun je zien dat er nog veel meer maten, patronen en kleuren te koop zijn.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie


Aardewerk

De grafische boomstam is ook van Hay. De Tree Trunk is ook leeg een heel fijn item in je interieur. Het aardewerk is met de hand beschilderd en gaat nog meer knallen wanneer je er lekker felgekleurde bloemen in zet.

PRCHTG

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica