Voegen in de badkamer: zo worden ze weer wit

Wandtegel Craft in Egg White mat, 12,5×12,5 cm per m² € 69,70. M.m.v. ikea.nl (kapstok), vtwonen.nl (badjas van vtwonen), lovestoriesintimates.com (lingerie), abeautifulstory.nl (sieraden), marie-stella-maris.com (zeeppompjes met metalen zwarte houder). Beeld

Een flinke poetsbeurt en de badkamer schittert weer. Tenzij de voegen verkleurd zijn… En juist díé vallen op in een verder schone badkamer. Voegen schoonmaken is niet het leukste werk, maar met deze tips krijg je ze gegarandeerd schoon.

Lees verder onder de advertentie

Hallo witte voegen!

Voegen kunnen geel verkleuren. Dit komt vaak door een ophoping van vuil en zeepresten. Neem één deel schoonmaakazijn en één deel water. Doe dat in een spuitflacon en spuit de voegen ermee in. Laat even goed intrekken en boen de voegen vervolgens schoon met een schuursponsje. Best makkelijk, toch?

LEES OOK
Badkamer schoonmaken? Zo doe je dat!

Schimmel in voegen

Als je last hebt van tot zwart verkleurde voegen, dan zit er vaak schimmel in. Tijd om die grondig te reinigen. Je kunt hier een goedje voor gebruiken dat je misschien al in huis hebt: baking soda. Meng dat met een beetje water tot een pasta. Breng dit aan op de voegen en laat het een tijdje intrekken, minstens tien minuten. Schrob daarna de pasta weg met een tandenborstel, et voilà: schone voegen.

Lees verder onder de advertentie

De baking soda zorgt er niet alleen voor dat de viezigheid uit de voegen verdwijnt, het neutraliseert ook geuren én het is antibacterieel. Daar houdt het nog niet op met de voordelen: baking soda is ook nog eens schimmelwerend. De perfecte partner in crime dus.

LEES OOK
Zo krijg je kalk uit de douche (ook de meest hardnekkige)

Extreem vieze voegen schoonmaken

Veel mensen grijpen bij vieze voegen naar de bleek, maar dit kan een heftige uitwerking hebben. Zo kunnen de tegels sneller gaan afbrokkelen. Gebruik bleek alleen als je last hebt van veel schimmel. Wil je toch een agressiever middel gebruiken? Er zijn flink wat speciale middeltjes, zoals voegenreiniger, te koop die je verder kunnen helpen. Zorg tijdens het schoonmaken altijd voor goede ventilatie en draag handschoenen.

Lees verder onder de advertentie

Krijg je de voegen met geen mogelijkheid schoon? Gebruik dan een speciaal schoonmaakmiddel in combinatie met een stoomapparaat. Of overweeg om de voegen te schilderen of opnieuw te laten doen.

Voor een fris huis…

Om je een handje te helpen

Bron: vtwonen collectie 08-2020 badkamer

Lees verder onder de advertentie