Slim schoonmaken: met deze hulpjes is het werk zó gedaan

Robotstofzuiger Beeld Unsplash
Beeld Unsplash

Het leven wordt ons tegenwoordig vele malen makkelijker gemaakt met allerlei slimme technologieën. Ook het schoonmaken wordt daardoor geen taak meer waar we tegenop hoeven te kijken. We houden daardoor meer tijd over en het huis is tegelijkertijd weer spic en span.

Lees verder onder de advertentie

Slimme robotstofzuigers

Geen zin om te stofzuigen? Dan is smart stofzuigen met een robotstofzuiger een goede oplossing; een klein, rond apparaat dat zelfstandig een ruimte kan zuigen. Zo’n stofzuiger laadt op op een dockingstation, waar hij automatisch naartoe gaat als de accu leeg raakt. Is de accu weer vol, dan gaat de robotstofzuiger door waar hij gebleven was. Zo kun je de vaat doen terwijl de robotstofzuiger het andere werk voor je doet. Of je gaat lekker uit eten en als je terugkomt kun je genieten van een schoon huis.

Smart dweilen

Als je op zoek bent naar een hulpje in het huishouden, dan is de dweilrobot ideaal. Het ligt eraan welk model je aanschaft, maar je kunt op afstand de robot de instructie geven om de vloer te boenen. Houten vloeren met hoogteverschil kunnen het de dweilrobot wat lastiger maken, maar het is mogelijk op alle typen vloeren. Dweilen en stofzuigen tegelijkertijd kan ook met de robotstofzuiger met dweilfunctie.

Slimme wasmachine

Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Er bestaan slimme wasmachines die het wassen gemakkelijk en sneller maakt dankzij speciale technieken. Met de automatische wasmiddeldosering wordt er precies de juiste hoeveelheid gebruikt en blijft je kleding langer mooi. Nog een slimme techniek is de stoomfunctie. Een wasmachine met stoom vermindert kreukels, waarmee je strijkwerk bespaart. Je kunt een smart wasmachine ook op afstand bedienen als je het aan je wifinetwerk verbindt. Je start een wasprogramma met je telefoon en je krijgt een melding als de was klaar is. Zo simpel is het!

Lees verder onder de advertentie

Smart ramen wassen

In een goede schoonmaakronde mogen de ramen niet worden overgeslagen. Het kost vaak even wat tijd, maar met nieuwe, slimme gadgets wordt het bijna leuk om de ramen te zemen. De Tomado ruitenwisser is een veelzijdig schoonmaakhulpje en niet alleen voor het schoonmaken van de ramen is-ie ideaal. De ruitenreiniger kan op alle gladde oppervlakken gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan spiegels, deuren, glazen tafels en douchewanden. De ruitenreiniger werkt eenvoudig en is veel sneller dan de traditionele manier. Lees hieronder hoe je het gebruikt:

  • Sproei met water en een reinigingsmiddel het oppervlakte in met de spuitfles
  • Reinig het raam of de spiegel met de raamwisser
  • Zuig het vuil op met de ruitenreiniger
  • Leeg na gebruik het reservoir

Maak je huis snel stofvrij

Als je huisdieren hebt, blijven er veel haren achter op meubels. Maar niet alleen huisdieren zorgen voor pluizen, ook ligt er veel meer stof in huis dan we met het blote oog kunnen zien. Met een pluizenverwijderaar haal je snel en gemakkelijk huisdierharen weg en maak je alle meubels en andere stoffen in huis stofvrij.

Lees verder onder de advertentie

Schoonmaken hoeft niet vervelend te zijn. Ook zonder de smart hulpjes zijn er veel slimme manieren om snel schoon te maken. Daarover lees je meer in sneller schoonmaken met 4 hacks.