Ook deze 10 dingen kun je met de vaatwasser schoonmaken

beeld vtwonen, vtwonen keuken Black Beeld

Als je er een hebt, is hij vast onmisbaar: de vaatwasser. Elke dag staat-ie weer vol met vuile vaat. Maar wist je dat de vaatwasser nog veel meer werk uit handen kan nemen? Deze tien dingen krijg je óók blinkend schoon zodra je ze in de vaatwasser stopt.

Lees verder onder de advertentie

Afwasborstel in de vaatwasser

Ondanks dat er een vaatwasser in huis is, hebben veel mensen ook een afwasborstel. Hier verzamelen zich heel wat bacteriën op en dus is een grondige schoonmaakbeurt (of vervanging van zo’n borstel) zo af en toe op z’n plaats. Of je stopt ‘m simpelweg in de vaatwasser: dan is de afwasborstel weer als nieuw.

Afzuigkaproosters

Als de geur van het avondeten heel lang in de keuken blijft hangen, is de kans groot dat de lucht in de roosters van de afzuigkap is getrokken. Normaal sta je ze misschien te boenen met een schoonmaakspray in de aanslag, maar die roosters kunnen dus net zo makkelijk in de vaatwasser.

LEES OOK
Dit mag dus eigenlijk niet in de vaatwasser

Lees verder onder de advertentie

Vazen

Hebben bloemvazen een lelijke aanslag of krijg je ze niet blinkend schoon? Laat de vaas een keer meedraaien in de vaatwasser en hij zal weer stralen.

Lampenkappen

Hetzelfde geldt voor glazen lampenkappen. Die dingen afstoffen is meestal geen pretje, dus even in de afwasmachine et voilà: schoon. Let wel op dat het glas van de lampenkap niet flinterdun is, dan heb je kans dat-ie door de temperatuur zal knappen.

Koelkastlades

De koelkast schoonmaken kan soms een vervelende en tijdrovende klus zijn. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk en stop zoveel mogelijk van de planken en bakken in de vaatwasser. Handig!

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Een koelkast grondig schoonmaken doe je zo

Wasmachinefilter

Een wasmachine kan nare geuren verspreiden als deze niet af en toe wordt schoongemaakt. Het filter en de bakjes voor het wasmiddel krijg je heel eenvoudig en snel schoon als je ze laat meedraaien in de vaatwasser.

Besteklade

Op de een of andere manier komen er in een bestekbak altijd kruimels en vuilresten terecht, ondanks dat je er áltijd schoon bestek in stopt. Die besteklade is zo weer schoon als je ’m in de vaatmachine stopt. Is de bestekbak van hout? Dan kun je die beter met de hand schoonmaken. De hitte van een vaatwasser is te grof voor dit natuurlijke materiaal.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Dit is ‘m: de beste manier om de vaatwasser in te ruimen

Ovenroosters

Ook een oven kan snel vies worden door etens- en vetresten. Als je ovenroosters en ovenplaten regelmatig laat meedraaien in de vaatwasser voorkom je van die hardnekkige vlekken. Scheelt weer een uur boenen.

Doucherek

Heb je een doucherek dat niet meer glimt door zeepresten? Even in de vaatwasser! Hetzelfde geldt voor zeepbakjes en -pompjes.

Lees verder onder de advertentie

Speelgoed

Peuters houden zoveel van hun speelgoed, dat ze er maar al te graag op bijten. Een grondige schoonmaakbeurt kan dan ook geen kwaad. Speelgoed zonder batterijen kun je zo in de vaatwasser zetten. Om te voorkomen dat de kleine materialen zoek raken, kun je die in de bestekbak stoppen. Heb je die niet? Dan kun je ook een gewoon bakje gebruiken.

Voor de schoonmaak…

Bron: vtwonen keuken

Lees verder onder de advertentie