De populairste schoonmaaktips van het afgelopen jaar

Schoonmaken met scheerschuim, de vaatwasser als redder in nood en de alleskunner baking soda… Ook in 2022 maakten onze schoonmaaktips de vervelendste klussen draaglijker. Een nieuw jaar vraagt om een terugblik en daarom zetten we de vijf best gelezen schoonmaakartikelen op een rij. Voor als je een van deze pareltjes onverhoopt hebt gemist of 2023 graag aftrapt met een opgeruimd en brandschoon huis.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | badkamer met zwart witte tegels
De stoffige zolder werd getransformeerd tot ouderslaapkamer met inloopbadkamer. Het marmer in de douche is van Leroy Merlin. Mand Ikea.

Stinkend doucheputje

Niet het meest frisse onderwerp van afgelopen jaar op onze site, maar wél het best gelezen artikel op schoonmaakgebied. Stiekem is dit dus een probleem van ons allemaal en werd er druk op gezocht. Gelukkig wisten we de oorzaak en daardoor de oplossing voor je op te diepen. Nieuwsgierig? Zo wordt een stinkend doucheputje verleden tijd.

blauwe tegels
Dtile keuken zelfgemaakt. Kraan Nivito. Hanglampen Made.Koelkast M-system. Afzuigkap, apparatuur en inductieplaat Ikea. Natuurbehang Hornbach. Overig onbekend.

Inductieplaat schoonmaken

De inductieplaat in huis schoonmaken is van groot belang. Juist omdat het zo’n glad oppervlak is, zie je de viezigheden snel. Ook dit jaar wilden jullie er alles over lezen. Het is zo gepiept, met dit handige stappenplan.

wasmiddel poeder in fles – 750ml – 6,95 (Dille & Kamille), Vershoudknijpers Eco Friendly – zwart – 1,95 (Mijn stijl)

Handdoeken wassen

Een blinkend schone badkamer maak je helemaal af met een frisse stapel handdoeken. Wit, witter witst: dat is de regel wanneer het op het wassen ervan aankomt. Dit jaar was er vooral vraag naar hoe vaak je de handdoeken moet wassen. Het verlossende antwoord bracht deze expert.

witte zinken emmer
Emmer – zink – offwhite – 10 L – € 9,95 (Dille & Kamille), Bio ruit vaatdoek – bruin – € 2,50 (Dille & Kamille)

Wat je níet met water moet schoonmaken

Met sopje maak je veel dingen schoon, maar wist je dat je niet alles met water kunt schoonmaken? In 2022 klikten jullie massaal op het artikel waarin staat dat je het beter met iets anders kunt opfrissen.

Doucheputje ontstoppen

Het is niet het meest feestelijke onderwerp, maar wel iets dat bij tijd en wijlen moet gebeuren: het ontstoppen van het doucheputje. Hoe je dat het beste doet zorgde voor veel interesse. Dit artikel werd ontzettend veel gelezen. Nog niet gezien? Doe er alsnog je voordeel mee!

Meer schoonmaaktips

Het kan niet altijd feest zijn. Naast het stylen hoort ook schoonmaken bij een fijn huis. De handigste hacks en snelle schoonmaaktips verklappen we daarom graag.

nog meer: schoonmaken