3 mythes over keukens op maat ontkracht

‘Zo’n keuken is onbetaalbaar!’ hoor je wel eens wanneer je overweegt om een keuken op maat te nemen. Maar klopt dat wel? Wij ontkrachten deze en nog 2 andere mythes zodat je zonder zorgen een keuken op maat kan laten installeren. (promotie)

1 Een keuken op maat is onbetaalbaar

Een keuken op maat is duurder dan een modulekeuken, maar ze is zeker niet onbetaalbaar. Het prijskaartje hangt bijvoorbeeld af van de keukenbouwer. Ga dus zeker offertes vragen bij verschillende keukenbouwers zoals Frank Tack. Keukens van bij bekende keukenbouwers zijn meestal duurder dan die van hun kleinere concurrenten. Ook de elektro-apparaten, de gebruikte materialen en andere uitrustingen, zoals armaturen of kranen beïnvloeden de totaalprijs van een keuken. Een voordeligere afwerking kan de prijs van je keuken al doen zakken.

2 Voor een keuken op maat heb je veel ruimte nodig

Ook op een kleine oppervlakte kan je een mooie en praktische keuken laten bouwen. Belangrijk is een slim opbergsysteem om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten. Een kleine keuken hoeft niet beklemmend aan te voelen: wanneer je kiest voor lichte kleuren zal de ruimte meteen groter lijken. Glanzende keukenkastjes helpen hierbij ook: ze weerkaatsen het licht en zullen een gevoel van ruimte creëren.

3 Een keuken op maat is eentonig

Door voor een keuken op maat te kiezen, geef je jezelf complete vrijheid om het uitzicht van je keuken te bepalen. Bij zo’n keuken wordt doorgaans één stijl doorgetrokken door de hele keuken heen. Voor fans van de mix en match-trend kan dit eentonig aanvoelen, maar niets is minder waar. Ga zo voor een unieke en onverwachte mix van materialen. Je mag ook de rol van aankleding in je keuken niet vergeten. Opvallende decoratiestukken blazen namelijk leven in je keuken.

Lees hier 3 redenen waarom je voor een keuken op maat moet kiezen.

Over Frank Tack

Frank Tack is een familiebedrijf, gespecialiseerd in leefkeukens en totaalinterieur. Van ontwerp over productie tot en met plaatsing en kleuradvies. Frank Tack staat voor: 100% maatwerk, tijdloze en sfeervolle ontwerpen, natuurlijke en warme materialen, vakmanschap en duurzame productie en afwerking. Bekijk hier hun projecten.

Bron: in samenwerking met Frank Tack | Foto’s: Jonah Samyn

nog meer: Op maat voor jou