Funda parel: authentieke woonboerderij met oogstrelend interieur in Loosdrecht

De favoriete tijdbesteding van de vtwonen-redactie? Het afspeuren van Funda op de mooiste en meest bijzondere woonparels. Deze week spotten we een unieke, prachtig gerenoveerde woonboerderij in Loosdrecht, met authentieke elementen als een balkenplafond en romantische boogramen. In de tuin met vrij uitzicht beleef je het ultieme Franse vakantiegevoel.

Het perfecte plaatje

De huidige eigenaren hebben de woonboerderij prachtig verbouwd, waarbij er authentieke details intact zijn gebleven. Zoals een schitterend balkenplafond, boogramen en een originele klinkervloer in de woonkamer en hal. De boerderij heeft door het neutrale, lichte kleurpalet met natuurlijke materialen en het gebruik van verschillende houtsoorten een sfeervolle en warme uitstraling. Tel daar de landelijke tuin met pergola en haard bij op en beleef het ultieme Franse vakantiegevoel: het perfecte plaatje bestaat.

LEES OOK
Wat zijn geschikte pergola klimplanten?

Droom van een woonboerderij

Als je op zoek bent naar een woning op een unieke locatie – en oké, ook een goed gevulde bankrekening hebt – hebben we je droomhuis gevonden. De bewoners hebben werkelijk aan alles gedacht. Naast een ruime woonkamer met openslaande deuren naar de zijtuin, is er onder andere een (wijn)kelder, een grote leefkeuken met gashaard en zijn er zes (!) slaapkamers en twee badkamers. Om het nóg mooier te maken: in de tuin staat een bijgebouw met een kantoorruimte, atelier, slaapkamer, badkamer met sauna en een fitnessruimte. Wij zijn om, jij ook?

LEES OOK
Binnenkijken bij ex-partners die gescheiden samenwonen in een oude visrokerij

Vraagprijs woonboerderij

De voormalige boerderij met een eigentijds interieur telt flink wat vierkante meters: de totale woonoppervlakte is 328 m². Wil je paradijselijk buiten wonen in het midden van het land? De unieke woonboerderij, met een landelijke woonstijl waar je zó in kunt trekken, staat te koop voor een vraagprijs van € 2.195.000.

Alle kenmerken op een rij

  • Een lichte, gerenoveerde woonboerderij van 328 m² in Nieuw-Loosdrecht
  • 10 (!) kamers, waarvan 6 slaapkamers
  • Gelegen tegenover het historische kasteel Sypesteyn
  • In een landelijk gebied met een perceeloppervlakte van 2.185 m²
  • Met authentieke elementen als een eikenhouten wenteltrap in een grote leefkeuken
  • Prachtige tuin met ligging op het zuiden
  • Parkeergelegenheid op eigen terrein
  • Energielabel B
  • Een bijgebouw met kantoorruimte, atelier, slaapkamer, badkamer met sauna en een fitnessruimte.

nog meer: Nieuws