Zo help je je kamerplanten gezond de winter door

Ben je helemaal fan van de botanical trend en is jouw huis ook zo’n natuurlijke oase van rust? Dan wil je natuurlijk dat je planten het de hele winter volhouden. Door temperatuurschommelingen en droge lucht hebben kamerplanten het iets lastiger. Met deze tips help je ze vlot de winter door! (promotie)

kamerplant winter

Geef ze een koel plekje

We maken het in de herfst en winter graag gezellig warm binnen, misschien zelfs té warm soms. Binnenplanten houden echter niet van hoge temperaturen en hebben in de winter behoefte aan een koel plekje.

Let op voor temperatuurschommelingen

Nog belangrijker dan warmte zijn temperatuurschommelingen. Hier worden planten hoorndol van (en je energierekening ook uiteraard). Zet de planten daarom niet vlakbij de verwarming én zorg er ook voor dat ze niet in de tocht staan. Een zelfde, constante temperatuur is ideaal. Een slimme thermostaat zoals boxx van ENGIE Electrabel, kan je hierbij helpen. Met dit slimme product kan je op elk moment de temperatuur regelen in je huis, zelfs vanop afstand via de app op je smartphone.

Minder water geven

In de winter zijn planten niet zo dorstig. Ze benevelen is vaak beter, want te veel water kan leiden tot een gebrek aan zuurstof. Voel zeker eens of de aarde niet meer vochtig is, voor je ze water geeft. Zorg ook voor een goede drainage onderin de pot en kwalitatieve potgrond en krijg dankbare, groene blaadjes in de plaats!

Verlucht voldoende

Probeer ook in de winter af en toe te verluchten, zodat de drogere lucht in huis aangevuld wordt met frissere en vochtigere buitenlucht. Niet alleen goed voor je planten, maar ook voor je eigen gezondheid! Een slim product zoals Foobot doet dit op een slimme manier.

Bron: in samenwerking met ENGIE Electrabel

nog meer: Meer comfort in huis