4 voordelen van een slim huis

Wil je van jouw woning een echt slim huis maken? Dan is een slimme thermostaat een goeie start. Maar wat kan je daar nu allemaal mee? Wij geven je de voordelen op een rijtje. (promotie)

woonkamer gsm smart home

Alles bij de hand

Een slimme thermostaat zoals boxx van ENGIE Electrabel, kun je gewoon besturen via een app op je smartphone of tablet. Handig als je de verwarming bent vergeten uitzetten en je zit al op de trein richting werk. Of heb je onverwacht een halve dag vrij genomen? Dan kun je onderweg al aan je verwarming laten weten dat je op komst bent.

Je ziet wat je verbruikt

Een slimme thermostaat zoals boxx houdt perfect jouw verbruik bij. Meer zelf, via het aanraakscherm of de app zie je meteen wat je nu verbruikt en ook hoeveel je dat kost. Niet alleen je electriciteitsverbruik, maar ook de hoeveelheid gas die je verstookt wordt hierin meegenomen. Verbruik je meer dan normaal, dan krijg je een melding. Ook sluimerverbruik kan je met boxx opsporen door slimme stekkers te gebruiken. Geen verrassingen meer bij je jaarlijkse afrekening!

slim huis voordelen

Een koffie, graag!

Heb je ’s ochtends weinig tijd? Zet dan met de app ook ’s ochtends je koffiezet of broodrooster en ’s avonds je oven aan. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn slimme stekkers, bijvoorbeeld van Fibaro. De toestellen die hiermee gekoppeld zijn aan je slimme thermostaat kan je ook van op afstand aan- of uitzetten.

Lichten aan

Wil je ook je verlichting kunnen aanpassen met een druk op de knop? Dan kan dat met de Hue-lampen van Philips. Via het aanraakscherm of via de app kun je bepaalde lichtpunten of een groep verlichting aan- of uitzetten. Komen er vrienden langs? Dim dan met één klik de lichten of verander ze van kleur en maak het meteen gezellig.

Bron: in samenwerking met ENGIE Electrabel

nog meer: Meer comfort in huis