Waarom je nú kobaltblauw in je interieur wilt

beeld vtwonen Beeld

Blauw is een koele kleur die over het algemeen zorgt voor een relaxte sfeer en het interieur een stoer randje geeft. Er zijn eindeloos veel soorten blauw. Onze favoriete tint van het moment? Kobaltblauw. Deze kleur is zó veelzijdig dat hij steeds weer een ander effect heeft in huis.

Lees verder onder de advertentie

Meubels

Als je gaat voor een statement kleur, doe het dan ook meteen goed! Een kobaltblauw meubel is de way to go. Bijvoorbeeld bij de styling op de foto hierboven, waar Marianne voor een opvallende blauw gestreepte zetel koos. Ook een opvallend tapijt of een lik verf over de kast heen kan wonderen doen.

Accessoires

Al jaren de makkelijkste manier om meer kleur toe te voegen aan je interieur: het toevoegen van accessoires. Kobaltblauw is een populaire kleur voor lampen, vazen en andere vormen van decoratie. Het handige aan accessoires is dat ze makkelijk te verplaatsen of te verwisselen zijn als je op ze bent uitgekeken. Ook zijn ze meestal niet al te duur en dus voor iedereen bereikbaar.

De bewoonster van dit huis heeft overal schalen, mokken en wandkleden met kobaltblauwe accenten weggezet. Kijk binnen in dit 200 jaar oude herenhuis en ontdek hoe mooi deze sprankelende kleur is.

Lees verder onder de advertentie

De werking van kobaltblauw

Kobaltblauw is een koele kleur, dus het werkt goed om het te combineren met warmere tinten zoals bruin of donkerrood. Maar ook in combinatie met pasteltinten zoals lichtroze en mintgroen komt de kleur tot zijn recht.

Shop kobaltblauw…

Bron: vtwonen 2020-10 | Fotografie: Stan Koolen | Styling: Marianne Luning

Lees verder onder de advertentie