Lekker fris: een beetje blauw in huis

beeld vtwonen Beeld

Elke kleur heeft zo zijn eigen uitwerking op een ruimte. Rood, oranje en bruintinten maken je huis warm. Donkere tinten maken je interieur mysterieus en geven het een luxe sfeer. Ben je toe aan een beetje frisheid? Kies dan voor blauw in huis.

Lees verder onder de advertentie

De werking van blauw in huis

Blauw is een koele kleur die een rustgevende werking heeft op de mens. Je kunt er dus op rekenen dat blauw in je interieur zorgt voor een kalme sfeer. De kleur zorgt voor een betere concentratie en bevordert het denkvermogen. Het blauwe karakter staat bekend als creatief, ruimdenkend en gevoelig. Need we say more? Tijd voor blauw in huis.

LEES OOK
De magie van een rustgevende slaapkamer

Poederblauw

Goed nieuws voor de liefhebber van blauw in het interieur: volgens onze eigen stylist Liza wordt poederblauw één van de nieuwe trends dit jaar. Omdat we steeds meer behoefte hebben aan frisheid en frisse lucht, maar we minder buiten komen. Ten eerste door de winterkou, maar natuurlijk heeft de lockdown hier ook mee te maken. Het antwoord: poederblauw! Deze frisse blauwtint maakt je interieur trouwens ook meteen weer helemaal klaar voor de lente.

Lees verder onder de advertentie

De veelzijdigheid van blauw

Als je kiest voor blauw in huis, kan dat op vele manieren. Subtiel, met een paar blauwe accessoires zoals kussens, vazen of een paar felgekleurde kaarsen zoals deze van MADE. Op die manier hoef je niet al te diep in de buidel te tasten en daarnaast hoef je geen grote veranderingen toe te passen. Liever grootsere verandering? Kies dan voor een mooie blauwe zetel zoals in het interieur op de foto hierboven. Je ziet het niet vaak, dus uniek ben je zeker. Daarnaast krijg je er een oase van rust voor terug! Liever een wat luxere sfeer? Verf de muur dan bijvoorbeeld donkerblauw.

Shop blauw in huis…

Bron: Styling: Marianne Luning, Fotografie: Margriet Hoekstra

Lees verder onder de advertentie