Krijtverf; matte uitstraling voor in huis

Krijtverf is gemaakt met natuurlijke pigmenten. Het heeft een matte, poederachtige uitstraling door de toevoeging van krijt. Deze verf kan op meerdere ondergronden worden aangebracht, ook op meubels en is bovendien geschikt voor buiten. Het resultaat is egaler dan met kalkverf. Prachtig voor een keuken in natuurstijl. 

krijtverf

Krijten is leuk!

Krijten is niet alleen leuk voor kinderen,  maar ook voor volwassenen. Bijvoorbeeld in de keuken, thuiskantoor of woonkamer en krijtverf maakt het mogelijk. Met krijtverf zijn heel veel leuke dingen te doen in huis. Zoek op schoolbordverf in wooninspiratie voor allerlei ideeën. Krijtverf is handig voor boodschappenlijsten en belangrijke telefoonnummers. Maar ook een tijdelijke bewaarplaats van mooie uitspraken en creatieve uitspattingen.

Mat en stijlvol

Zelfs al ga je niet krijten dan is krijtverf heel stijlvol. Een muur zwart geschilderd met schoolbordverf geeft een mooie, matte uitstraling. Ook krijten kan stijlvol zijn. Met wit of gekleurd krijt teken je verzonnen woonaccessoires. Nu hangen er nog kroonluchters in huis, maar volgende week misschien wel een antieke koekoeksklok… Krijtverf wordt soms verward met kalkverf. Kalkverf is een natuurlijke verf met een onregelmatige, authentieke uitstraling. Het is alleen geschikt voor binnen en hecht op (kalk)pleister, cementpleister, zuigende natuursteen of een andere minerale ondergrond. Het geeft een niet egaal effect op de muur. Door invloed van temperatuur, ondergrond en luchtvochtigheid kan het verkleuren.

Krijtverf in kleur

Meestal is krijtverf zwart, maar het is ook te koop in allerlei leuke kleuren. Er is bijvoorbeeld turquoise krijtverf? Met een vlak gekleurde verf op de muur kun je kamer net wat extra kleur geven. Je kunt deze krijtverf kopen bij Martin Brinkhuis.

Krijtverf meubels

Niet alleen op de muur, maar ook op meubels kun  je krijtverf aanbrengen. Bijvoorbeeld een eetkamerstoel. leuk voor de kinderen. op schrijf op de kastdeuren wat erin zit. Dat is eens wat anders.

Bron: vtwonen

nog meer: Kleur