Kalkverf: mat met verschillende nuances

beeld vtwonen Beeld JA | vtwonen 11-2020 | Styling Danielle Verheul | Fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld JA | vtwonen 11-2020 | Styling Danielle Verheul | Fotografie Sjoerd Eickmans

Mat en verschillende nuances. Dat is het effect van kalkverf. Deze verfsoort geeft een totaal ander gevoel in huis dan gewone latex of muurverf. Meubels en muren krijgen een enorme boost en de woning voelt meteen warmer en sfeervoller aan.

Lees verder onder de advertentie

Voordelen van kalkverf

Kalkverf wordt vervaardigd uit water en kalk en is daarom 100% natuurlijk. Daarnaast geeft het een prachtig mat effect. Maar er is nog een voordeel, de verf is namelijk vocht- en schimmelwerend door zijn ademende werking. Vocht in de muren kan door gebruik van kalkverf gemakkelijk weg en daardoor kunnen bijvoorbeeld nieuwbouw woningen na oplevering meteen geverfd worden. Daarnaast werkt kalkverf brandvertragend.

Nadelen van kalkverf

Naast voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen. Als de verf eenmaal wordt toegepast, is de wand niet meer zo gemakkelijk over te schilderen met gewone verf. Foutjes zijn niet zomaar aan te pakken, de hele wand moet dan overgeschilderd worden. Kalkverf is door zijn ademende karakter ook gevoelig voor vuil. Het blijft er immers inzitten. Daarnaast zijn niet alle kleuren verkrijgbaar.

Leveranciers

Toch is er genoeg keuze. Omdat kalk de basis is, bestaat het assortiment vooral uit lichtere kleuren. Prachtig aan deze verf is de kleurschakering die ontstaat bij het opdrogen van de verf.

Lees verder onder de advertentie

Kalkverf Fresco van Pure & Original is verkrijgbaar bij verfspeciaalzaken. Kalkverfspecialiste Audur heeft prachtige kleuren in haar collectie op Kalklitir. Bij Stoopen & Meeüs bestel je een grote emmer in poedervorm en daar wordt het pigment los bijgeleverd. Kijk ook eens bij Flexa en Carte Colori of kies voor een matte lakverf op waterbasis.

Blauwe sfeer

Wil je jouw muur van kalkverf voorzien? Dan wil je misschien ook de rest van de ruimte opfrissen en opnieuw stylen. Laat je daarom inspireren door de blauwe sfeer te zien op bovenstaande afbeelding en shop de leukste meubels en woonaccessoires.

Shop blauwe items:

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 11-2020 | Styling Danielle Verheul | Fotografie Sjoerd Eickmans