Lief, liever, liefst: een knuffeldoekje zelf maken doe je zo

beeld vtwonen Beeld

Lekker om mee te knuffelen, interessant om mee te spelen en voor mama en papa handig om mee te nemen: een knuffeldoekje! Je kunt er natuurlijk gewoon een kopen, maar het is nog leuker om zelf een knuffeldoekje voor de kleine te maken.

Lees verder onder de advertentie


Zachte stoffen kopen

Dingen die zelfgemaakt zijn, zijn natuurlijk altijd mooier, waardevoller en origineler dan iets uit de winkel. Een knuffeldoekje zelf maken is bovendien helemaal niet zo moeilijk. Koop een paar leuke stoffen en linten en pak de naaimachine erbij. Vilt, fleece of badstof zijn lekker zachte materialen en daarom geschikte stoffen voor een knuffeldoekje.

Aan de slag met zelf een knuffeldoekje maken

Stoffen in huis? Dan kun je aan de slag. Knip twee keer een vierkant, rondje of ander leuk figuur uit de stof. Met resten van een andere stof kun je het doekje versieren, door er bijvoorbeeld een vlinder op te stikken. Je kunt ook de naam of geboortedatum erop naaien voor een extra persoonlijk tintje.

Lees verder onder de advertentie

Uiteindelijk naai je de twee doekjes op elkaar. Dit kan met wit lint, maar nog leuker is het om felgekleurde linten voor het stikken te gebruiken.

Patronen voor het knuffeldoekje

Een vierkant of rondje uit een stof knippen is een makkelijke stap. Wil je een andere vorm, dan wordt het iets lastiger. Online zijn verschillende patronen voor knuffeldoekjes te vinden. Wil je bijvoorbeeld een doekje in de vorm van een olifant? Download dan dit patroon van De Droomfabriek. Naast deze bestaan er nog honderden andere voorbeelden.

Knisperend knuffeldoekje

Nog iets creatiever aan de slag? Met een knisperend knuffeldoekje maak je het helemaal af.Voor de baby nog interessanter, omdat er een geluid uitkomt. Dit maakt het spannender om het doekje te ontdekken. Hoe je dit aanpakt? Simpelweg door een stuk knisperfolie tussen de twee lappen stof te doen, voor je ze aan elkaar stikt.

Lees verder onder de advertentie

Nog meer inspiratie opdoen voor een zelfgemaakt knuffeldoekje? Op YouTube vind je leuke, duidelijke tutorials.

Maak je in plaats van een knuffeldoekje liever een grote knuffel? Het is net zo leuk om een knuffelbeest te maken. Zo heeft je (klein)kind altijd een origineel en lekker zacht vriendje.

Lieve knuffels shoppen…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Tekst en beeld: vtwonen