Knuffelbeesten maken om mee te knuffelen

beeld vtwonen Beeld

Een knuffel is zowel een troetelbeest als een accessoire in de kinderkamer. Het leukste is natuurlijk om deze zelf te maken. Hieronder staan verschillende zelfmaakideeën voor een knuffelbeest.

Lees verder onder de advertentie

Aaibare egel

Een egel die niet prikt, maar lekker zacht is. Deze maak je van wolvilt, stof, pomponnetjes en kussenvulling. De egel heeft grappige sliertjes van wolvilt als stekels. Zijn neus is een zacht bolletje. Met behulp van een schaar, naaimachine en lijm, heb je in een avond Meneer Egel gemaakt. Kijk voor de werkbeschrijving op ariadne at Home.

Koetje boe

Twee koeien, een blauwe en een oranje. Met flanel, stof, poppenvulling n restjes vilt, heb je in een handomdraai dit koeienduo gemaakt. Als je er één af hebt, is de tweede eigenlijk exact hetzelfde. Alleen dan in spiegelbeeld. Leuk voor in bed. Maar ook als decoratie op de vensterbank of een schapje. Weten hoe je deze koeienknuffels maakt? Kijk dan bij ariadne at Home.

Linnen Lijs

Deze grappige pop is niet echt geschikt voor mee in bed. Maar als decoratie op de kinderkamer is hij super. Linnen Lijs is een grappig exemplaar met haar megalange armen en benen. Van linnen, poppenvulling en elastieken kant maak jij zelf dit leuke knuffelbeest. Voor dit zelfmaakidee kan je terecht bij ariadne at Home.

Lees verder onder de advertentie

Lief konijntje

Van een oude deken of restjes meubelstof maak je een knuffel konijn. Het is erg eenvoudig en zonder al te veel moeite heb je hem zo in elkaar genaaid. Je hebt er niet eens een naaimachine voor nodig. Bekijk de beschrijving van het konijn en ga aan de slag.

Grappige poppen

Is jouw kind gek op Barbamama? Of staat de kinderkamer helemaal in het teken van olifanten, robots, huisdieren of uilen? Dan maak je zelf een knuffel van dat favoriete figuur. Lees hier hoe je deze knuffels precies maakt. Inclusief patroon, werkbeschrijving en benodigdheden.

Bron: ariadne at Home

Lees verder onder de advertentie