Zwart en goud: voor een speelse kinderkamer met luxe uitstraling

Nu is het in een kinderkamer niet altijd zo verstandig om te kiezen voor luxe items. Ze kunnen zomaar kapot gaan of de kids raken er snel op uitgekeken. Gelukkig kun je met het juiste kleurgebruik wel de luxe of glamorous touch aan een ruimte geven. Zo maakt de combinatie zwart en goud een enorme opkomst en zeg nou zelf: die kleuren stralen luxe uit, toch? Zo creëer je een speelse kinderkamer met een luxe touch.

vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 1 | fotografie Barbara Kieboom | styling Frans Uyterlinde | kinderhoek

Zwarte meubels

Zwarte meubels zijn perfect als je een luxe, maar toch stoere uitstraling wilt creëren in de kinderkamer. Daarnaast zijn zwarte meubels vaak tijdloos en kun je ze met van alles combineren. Ga in ieder geval voor zwart in de basis. Denk aan een zwart bed, een zwarte kleding- of ladekast en bijvoorbeeld een zwart bureau. In de basis ben je dan al een heel eind.

Luxe stoffen

Om de luxe in een kinderkamer extra te benadrukken, kun je werken met stoffen met een luxe uitstraling. Velours is hier de aangewezen kandidaat voor. Kies voor mooie velours gordijnen bijvoorbeeld. Naast de glamorous look ook nog eens extra verduisterend en isolerend. Twee vliegen in een klap dus. 

Maar laat het niet alleen bij de gordijnen. Ook een aantal velours sierkussens kan de gewenste sfeer neerzetten. Of een velours poef: een luxe uitstraling, maar wel speels voor op de kinderkamer.

LEES OOK
Deze spullen zijn praktisch en stijlvol in elke kinderkamer

Touch of gold

Een kinderkamer hoeft over het algemeen niet vol te worden gepropt met decoratieve items. Al het speelgoed en andere prul zorgen al voor genoeg opvulling. Toch zijn accessoires nooit verkeerd om een gezellige of in dit geval luxe, maar speelse sfeer neer te zetten.

Kies bijvoorbeeld voor een gouden lamp in de vorm van een beest. Zoals deze lamp in de vorm van een aap. Dierlijke accessoires zijn ook een grote trend voor kinderkamers.

Wil je ook andere accessoires toevoegen aan de kinderkamer? Zet breekbare of kwetsbare accessoires dan altijd hoog weg in bijvoorbeeld een vakkenkast of op een wandplank. Zo kunnen kinderhanden er niet bij. De stukken zijn er toch alleen ter decoratie!

De kleine details

Heeft de kledingkast saaie handgrepen? Wissel ze om voor een speelser exemplaar met een gouden kleur. Zo krijgt de kledingkast met een kleine ingreep ineens een heel andere look. Je kunt dit zo speels maken als je maar wilt.

Vergeet de deurgrepen of wandhaken niet. Ook accessoires met een gouden randje gaan voor dat beetje extra zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel met een gouden rand: een leuk, maar praktisch accessoires. 

nog meer: kinderkamer