Hier moet je op letten bij de aanschaf van verlichting voor de babykamer

beeld vtwonen Beeld

Is er een kleintje op komst? Bij het inrichten van de babykamer mogen een paar mooie lampen natuurlijk niet ontbreken. Lees hier waar je op moet letten bij de aanschaf van verlichting voor de babykamer. Met natuurlijk ook een paar tips waar je mooie lampen kunt shoppen.

Lees verder onder de advertentie

Sfeervolle verlichting

Naast een ledikant, commode, kledingkast en een fijne stoel hoort in een babykamer natuurlijk ook verlichting thuis. Toch kan het vinden van een lamp een uitdaging zijn. Je wilt niet alleen dat de lamp er mooi uitziet en past in de stijl van de babykamer, de lamp moet ook veilig zijn en sfeervol licht geven. Heb je de ideale lamp gevonden? Houd dan ook rekening met:

  • Stopcontacten. Vooral in een baby- en kinderkamer is veiligheid belangrijk. Zorg dat alle stopcontacten stevig in de muur zijn bevestigd en voorzie ze van een beschermplaatje. Je wilt namelijk niet dat je kindje zijn of haar handjes per ongeluk in een stopcontact stopt.
  • Snoeren. Pas ook op met loshangende snoeren boven een ledikant of wiegje. Als je kindje eraan trekt kan de lamp makkelijk naar beneden vallen. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Pas ook op met losse snoeren van een vloerlamp. Ook een vloerlamp kan snel omvallen als je aan het snoer trekt.
  • Indirect licht. In een babykamer wil je dat het licht rustgevend is, kies daarom voor rustig en indirect licht. Draai een lamp met zacht sfeerlicht in je plafondlamp. En hang een wandlampje op bij de commode en een nachtlampje bij het bed. Zo hoef je bij het verschonen of voeden ’s nachts niet de grote lamp aan te zetten en word je kindje minder snel wakker.
  • Zorg dat de verlichting dimbaar is. Zo heb je goed licht wanneer je de baby overdag moet verschonen en zacht licht wanneer je ’s avonds moet voeden.

Mooie merken

Er zijn veel merken die mooie verlichting maken voor een baby- en kinderkamer. Een paar van onze favoriete merken zijn:

  • Zoé Rumeau. De handgemaakte creaties van deze Franse ontwerpster zijn echte kunstwerkjes voor aan de muur. Van een hartje tot een maan en een ballon.
  • Numero 74. Numero 74 is een Italiaans merk dat is opgericht door de nichtjes Nancy en Poupy. Het merk ontwerpt veel moois voor kinderkamers, van bedhemels en slingers tot tipi’s, kussens en knuffels, die met de hand worden gemaakt door vrouwen in Thailand. De nichtjes maken ook handgemaakte lantaarns die de babykamer een sprookjesachtige sfeer geven.
  • Konges Slojd. Dit Deense merk is in 2014 opgericht en gevestigd in Kopenhagen. De collectie van het merk bestaat uit veel verschillende soorten lampen, van lichtslingers tot lampionnen en zelfs nachtlampjes in de vorm van fruit.

LEES OOK
Babykamer inrichten? Dit heb je echt nodig

Winkeltip: Archive Store

Ben je van plan om binnenkort naar Amsterdam te gaan? Ga dan zeker langs bij Archive Store, een lifestylewinkel waar je unieke producten van over de hele wereld vindt. Oprichters Anna en Martine verkopen naast hun eigen label een selectie interieur- en lifestylemerken die je nergens anders bij elkaar vindt, waaronder ook de drie bovenstaande merken Zoé Rumeau, Numero 74 en Konges Slojd.

Natuurlijk vind je in de vtwonen shop ook veel mooie lampen voor de kinderkamer van ons eigen merk, maar ook van Ferm Living en Kidsdepot. Shop ze hier:

Shop lampen…

Bron: vtwonen 2018 shop catalogus | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Lees verder onder de advertentie