What’s cooking goodlooking? Dit zijn de 10 mooiste heetwaterkranen

beeld vtwonen Beeld

Waarom zijn heetwaterkranen zo hot? Afgezien van praktische voordelen zoals besparing op stroom, water en ruimte (de waterkoker kan wel inpakken) staan sommige exemplaren ook gewoon heel mooi op je aanrecht. Deze 10 spetters van kokendwaterkranen staan wat ons betreft met stip bovenaan.

Lees verder onder de advertentie

Onze top-10

Bleef jij tot nu toe trouw aan je waterkoker en vraag je je af waar alle tumult rondom heetwaterkranen om te doen is? In dit artikel lees je waarom ze zo in trek zijn, die kokendwaterkranen. In het kort: Je bespaart energie en – mocht dat an sich niet doorslaggevend zijn – de heetwaterkraan zorgt ook nog eens voor ruimtebesparing op je aanrecht. Bovendien is zo’n kraan ideaal voor bijvoorbeeld een snelle kop thee en bespaar je water. Anders dan met waterkokers pak je alleen dat wat je ook echt gebruikt. En het staat ook nog eens hartstikke blits. Dit zijn wat ons betreft de 10 allermooiste kokendwaterkranen of heetwaterkranen.

Quooker Flex

beeld vtwonen Beeld

Als je aan heetwaterkranen denkt dan denk je waarschijnlijk aan Quooker. Onlangs kwam het van oorsprong Nederlandse bedrijf met de Flex, een koud-, warm- en kokendwaterkraan met een uittrekslang die extra bereik oplevert. Handig voor in de grotere spoelbak en ideaal voor het schoonspoelen van salades. De Flex Quooker-kraan is beschikbaar is rvs, zwart en chroom.

Lees verder onder de advertentie

Grohe Red

beeld vtwonen Beeld

Deze solide heetwaterkraan lijkt op een gewone kraan met zijn traditionele vormen en subtiele bediening. Met de handige keuzehulp op hun website bepaal je welke uitvoering jouw wensen het dichtst benaderd. De Grohe RED kent drie verschillende uitlopen; de L-uitloop, U-uitloop en C-uitloop.

Quooker Classic Fusion

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Een nostalgische kraan is een tijdloze showstopper die niet zal misstaan in een klassiek interieur. Kies je voor de sierlijke ronde hals of voor de strakke rechthoekige variant? Deze kraan is bovendien voorzien van de voor Quooker zo kenmerkende bedieningsring voor kokend water wat hem die stoere, industriële look geeft. Wij zijn in elk geval gecharmeerd.

Unito Ace

beeld vtwonen Beeld

Unito Ace concurreert met de gevestigde orde in de wereld van kokendwaterkranen. Een kraan van Unito is weliswaar een betaalbaar alternatief, maar dat wil zeker niet zeggen dat er wordt afgedongen op uiterlijk. Het is een degelijke, strakke kraan met een ronde hals in de kleur chroom. Ook deze tap levert a la minute kokend water en is een moderne toevoeging aan je keuken.

Lees verder onder de advertentie

Unito Lava XL

beeld vtwonen Beeld

De Unito Lava is de luxe zus van de Ace kranen en is uitgerust met een led-lamp indicator en heeft elektronische bediening. Of je nu kiest voor chroom, rvs of zwart, met de Unito Lava XL heetwaterkraan krijgt je keuken – voor zover dat nog niet het geval was – ongetwijfeld een super smaakvolle uitstraling.

Franke Perfect 3 Helix Industrial

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Een kraan van het merk Franke is de blikvanger in de keuken. Met name de Perfect 3 Helix Industrial in de kleur koper en zijn krachtige voorkomen, valt ons op. Deze kraan werkt met een elektronische touche bediening. De uitloop van de kraan is van begin tot eind geïsoleerd waardoor je ‘m kunt vasthouden bij het tappen. Aan de hand van de kleuren in de lichtring zie je in welke stand de kraan staat. Super futuristisch.

Selsiuz Osiris Cone

beeld vtwonen Beeld

De Selsiuz Osiris Cone is een beeldschone kraan met als onderscheidende eigenschap dat de bediening, een druk-en-draai hendel, zich op het aanrecht bevindt. Deze minimalistische heetwaterkraan is te koop in kleuren als zwart, rvs en Gun Metal (een soort brons) en een onvervalste design klassieker. Ultiem voor de moderne keuken.

Lees verder onder de advertentie

Hotspot Titanium Vitoria Copper

beeld vtwonen Beeld

Een opvallende kraan met een vierkante uitloop. De geborstelde, koperkleurige afwerking is helemaal van nu. Deze smaakvolle 3-in-1 kokendwaterkraan bedien je met degelijke mechanische draaiknoppen, lekker old school, ook weleens fijn. Het is bovenal een elegant geval van een kraan met een eigentijds voorkomen.

HOWAT

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Deze 3-in-1 kokendwaterkraan is een prijsvechter, maar doet niets af aan tijdloze elegantie. Je kunt kiezen uit twee kleuren: een HOWAT in geborsteld messing of een matte met rvs. De bediening is klassiek: beweeg de hendel naar je toe voor koud water en van je af voor warm water. Simpel hanteerbaar en desalniettemin veilig voor kinderen.

Hotto Arch

beeld vtwonen Beeld

Deze 3-in-1 kraan van het merk Hotto heeft een ronde hals, ook wel een C-uitloop, en wordt geleverd in tijdloos chroom. De Hotto Arch is voorzien van een druk-draai knop waarmee kokend water kan worden getapt. Deze bediening geeft de kraan zijn robuuste uitstraling. Net als de HOWAT behoort de Hotto Arch tot de goedkopere kranen voor het tappen van kokend water.

Lees verder onder de advertentie

Eentje kiezen

En, springt er één van we kokendwaterkranen uit voor jou? Wat je ook kiest, stel functionaliteit boven esthetiek en zoek met name naar een veilige (kindvriendelijke) kraan. Welke van bovenstaande spetters is jouw theemaatje de komende jaren?

Shop moois voor in en om de gootsteen

Bron: beeld 1: vtwonen 06-2017 | styling Anya van de Wetering | fotografie Barbara Kieboom | overige beelden: Quooker, Grohe, Unito, Franke, Selsiuz, Hotspot Titanium, Howat en Hotto

Lees verder onder de advertentie