Wandplank boven het aanrecht: praktisch én stijlvol

beeld vtwonen Beeld

Niet alles in de keuken hoeft achter gesloten deuren. Soms wil je die prachtige koperen pannen of mooie voorraadpotten ook gewoon een plekje in het zicht geven. Hoe kan je dat beter doen dan met een wandplank boven het aanrecht? Niet alleen praktisch, maar ook stijlvol. Als je ‘m op de goede manier indeelt natuurlijk. 

Lees verder onder de advertentie

Binnen handbereik

Een wandplank maakt een keuken niet alleen levendiger, het is ook heel praktisch. Spullen die je vaak gebruikt, kun je een plekje geven op de plank. Grotere pannen, zoals zo’n gietijzeren, zijn vaak een hele klus om uit een keukenkastje te krijgen. Geef ‘m daarom een plek op een wandplank boven het aanrecht en het is meteen niet meer zo’n sta-in-de-weg. En een mooie pan is ook gewoon een fijn decoratie-item.

Naast pannen kun je ook denken aan grote keukenmachines, bakgerei, kruiden, maar ook je mooiste servies. Met name grote kommen kun je in elkaar wegzetten op een plank.

LEES OOK
5 creatieve manieren om koffiecups op te bergen

Lees verder onder de advertentie

Met een deksel

Houdbare etenswaren die je vaak gebruikt, kun je kwijt in voorraadpotten. Denk aan pasta, havermout of andere ontbijtgranen, maar ook kruidenpotjes kunnen op de wandplank. Als je ze dan toch in het zicht zet, dan is het wel zo prettig als ze ook leuk zijn om naar te kijken.

Wees niet bang om potten af te wisselen. Ga voor verschillende maten en vormen om speelsheid te creëeren. Hou je meer van orde en rust? Kies dan voor opbergpotten uit dezelfde serie en plak er een label op.

Ter inspiratie

Kook je graag? Dan verdienen al die prachtige kookboeken ook een plek op de wandplank boven het aanrecht. Heb je een plank met genoeg ruimte? Dan kun je het boek ook op een display zetten. Krijg je spontaan inspiratie van!

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Bovenkastjes in de keuken: terug van weggeweest

Multifunctioneel

Je kunt niet alleen bovenop een wandplank spullen kwijt, maar ook eronder. Simpelweg door er een paar mooie haakjes aan te monteren. Op deze manier kun je keukengerei, zoals een onmisbare spatel of stamper, ophangen onder de plank. Of hang je mooiste pannen aan een haakje. Vergeet ook niet het keukentextiel, zoals pannenlappen met een leuk design. Enne… als je dan iets nodig hebt, is het gewoon binnen handbereik. Ideaal toch?

Opleukers

Nu de meest praktische spullen een plekje hebben gekregen, kun je misschien ook nog een aantal accessoires kwijt. Denk aan hangplanten om extra leven in de keuken te blazen. Ook grote snij- of serveerplanken kun je vaak handig wegzetten tegen de muur op de wandplank.

Lees verder onder de advertentie

Voor op de plank…

Bron: beeld: vtwonen special tiny houses | productie Living Inside | fotografie Krista Keltanen